Translate

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι πρώτοι έλεγχοι της ΔΕΙΑ σε EUROLIFE EFG και INTERNATIONAL LIFE δείχνουν ΠΛΗΡΩΝΩ-ΤΥΠΩΝΩ και όχι τυπώνω-πληρώνω!


 
Αποφασισμένη δείχνει η ΔΕΙΑ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε εφαρμογή των πράξεων 30 – 31 με το «καλημέρα» στους πρώτους ελέγχους που ξεκίνησε από την εταιρία του προέδρου της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρηγγεωργίου και Ταμία της κ. Φ. Μπράβου της INTERNATIONAL LIFE!

Το στοιχείο που επισημαίνει πρώτο το www.nextdeal.gr είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΔΕΙΑ) απαιτεί εφαρμογή στο εισπρακτικό με την σειρά πρώτα πληρώνω και μετά τυπώνω! Όλοι θα προσαρμοστούν σε αυτό και όσοι το αγνοήσουν θα...
πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα! Πελάτες, εταιρίες, διαμεσολαβούντες θα ακολουθούν αυτή τη σειρά: Πληρώνω-Τυπώνω και κάθε Παρασκευή ενημέρωση στη ΔΕΙΑ!

Οι πληροφορίες του www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι οι εταιρίες έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ πρακτικές στην εφαρμογή των υποχρεώσεών τους. Γνωρίζουμε τρεις εταιρίες που περίπου ετοιμάζονται πάνω σε αυτή την πολιτική αλλά και αυτές δεν την εφαρμόζουν ακόμα, υπάρχουν εταιρίες που ΔΕΝ ανακοίνωσαν ΤΙΠΟΤΑ (πονηρά ίσως σκεπτόμενες για να ψαρέψουν δίκτυα πωλήσεων σε θολά νερά) και υπάρχει και ο μεγαλύτερος ίσως αριθμός εταιριών που «πίστευαν» ότι θα ακολουθηθεί γραμμή ΤΥΠΩΝΩ-ΠΛΗΡΩΝΩ…

Φήμες έφθασαν και στο nextdeal.gr περί ηθελημένης πορείας εταιριών ως τα πρόστιμα χωρίς να ξεκαθαρίσουν πώς θα ενεργήσουν για να οργανωθούν καλύτερα έναντι του ανταγωνισμού.

Υπάρχουν και οι ΤΕΛΕΙΩΣ ανοργάνωτοι.

Οι πρώτοι έλεγχοι δεν αφορούσαν μόνο το εισπρακτικό αλλά και την εμπορική πολιτική, τους στόχους πωλήσεων και άλλα πολύπλοκα και κοστοβόρα.

Στο nextdeal.gr φτάνουν πολλά παράπονα από πολλές εταιρίες για την άσκοπη και δαπανηρή ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ που επιβάλλουν οι εποπτικές αρχές πάνω στην ασφαλιστική αγορά και για την αντιμετώπιση που εφαρμόζουν σε εκπροσώπους του κλάδου. «Δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη με αυτή την συμπεριφορά» μας έλεγε ανώτατο στέλεχος μεγάλης εμπειρίας στον χώρο.

«Η ασφαλιστική αγορά είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί» υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν. Είναι γεγονός ότι με υποχρεώσεις συμπλήρωσης 50 «χαρτιών» και πάνω που έχουν οι εταιρίες την υποχρέωση να συμπληρώνουν δε θα έχουν χρόνο για ανάπτυξη. Τα λογιστήρια δεν φέρνουν πωλήσεις και ο χρόνος απασχόλησης κοστίζει ακριβά!


Πηγή:nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.