Translate

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Νέο 'μέτωπο' για την κυβέρνηση με το 1 ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥ

 Οι γιατροί (ΠΙΣ) ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο, ενώ οι φαρμακοποιοί (ΠΦΣ) απειλούν με κινητοποιήσεις, εάν 'ανοίξει' η αγορά των ΜΗΣΥΦΑ και στα σούπερ - μάρκετ
























 Με το αριστερό έχει μπει ο νέος χρόνος στην κυβέρνηση. 'Ωρες μετά την απόσυρση του 'εισιτηρίου' των 25 ευρώ, διαμορφώνεται ένα νέο 'μέτωπο' με το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥΥ.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ζητεί να καταργηθεί και το συγκεκριμένο μέτρο.

Έπειτα από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει - μεταξύ άλλων - τα εξής:

'Σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών και του αυξανόμενου ρυθμού των αστέγων και των απόρων, είναι απαράδεκτο ηθικά και οικονομικά να επιβάλλονται τέτοια μέτρα, τα οποία μπορεί να στοιχίσουν ζωές στο κοινωνικό σύνολο.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε προτείνει την επιβολή πρόσθετου τέλους για καπνό, οινόπνευμα, ρυπογόνες βιομηχανίες, προκειμένου να στηριχτεί η περίθαλψη συνολικά, τη στιγμή που μειώνεται η κρατική επιχορήγηση και οι εισφορές των ασφαλισμένων ελαττώνονται δραματικά.

Είναι απορίας άξιο γιατί απορρίφθηκε η πρότασή μας αυτή και έπρεπε να αποσυρθεί το 25ευρω μετά από αναστάτωση και γενική κατακραυγή.

Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και το ένα (1) ευρώ ανά συνταγή και να στηριχτεί η περίθαλψη, μέσα από τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος'.
Φαρμακεία

Το μέτωπο παίρνει διαστάσεις και από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διάθεση μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από καταστήματα λιανικής, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συνεδρίασε την Τετάρτη και ο πρόεδρός του κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε:

'Διαλύουν την Υγεία, διαλύουν και τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί λένε όχι στον εξευτελισμό της φαρμακευτικής περίθαλψης, λένε όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί δεν θα μείνουν αδρανείς. Έχουν δείξει ότι ξέρουν να μάχονται μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους ασφαλισμένους.

Το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των φαρμακοποιών από όλη την χώρα όπου θα αποφασιστεί η έκταση και το είδος των κινητοποιήσεων.

Ας γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι δεν θα μείνει αναπάντητος ο εξευτελισμός της φαρμακευτικής περίθαλψης'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.