Translate

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το «Αττικόν»



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο «Αττικόν», όπου κυριαρχούν τριτοκοσμικές συνθήκες με ράντζα, ελλείψεις υλικών, απλήρωτες εφημερίες και παράνομες διπλοβάρδιες να αποτελούν «βόμβα» στα θεμέλια της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ η δραματική μείωση του προϋπολογισμού οδηγεί το νοσοκομείο στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου,
ενώ δεν πληρώνονται οι βασικές εφημερίες, η διοίκηση αποφάσισε την τιμωρία, με στέρηση μισθού, «δώδεκα υπερεξαντλημένων και με απλήρωτες υπερωρίες υπαλλήλων χωρίς μάλιστα προηγούμενη ακρόαση, επειδή δεν έβαλαν μια τυπική υπογραφή προσέλευσης στα παρουσιολόγια».

«Τρομοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης»
Το σωματείο κατηγορεί τη διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Γιαννακάκου, για «τρομοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους», υποστηρίζοντας ότι «ακολουθεί πιστά τις εντολές του πολιτικού προϊσταμένου της Άδωνι Γεωργιάδη και κάνει ότι δεν βλέπει».
Σύμφωνα με το σωματείο, η καθημερινότητα στο νοσοκομείο αποτελείται από παράνομες διπλοβάρδιες, στέρηση των νόμιμων ρεπό και των αδειών λόγω έλλειψης προσωπικού, ράντζα και ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υλικών (συριγγών, αναπνευστήρων, αναλώσιμων σε όλα σχεδόν τα μηχανήματα, καρδιοχειρουργικά υλικά, αντιδραστήρια, 3 way).

Ταυτόχρονα, γιατροί και εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες, υπερωρίες, απογευματινά και νυχτερινά και κατηγορούν τη διοίκηση του νοσοκομείου πως το σοβαρό ζήτημα των ελλείψεων το αντιμετωπίζει ως «υπερβολές των συνδικαλιστών». Το σωματείο των εργαζομένων, κάνει λόγο για παράδοση τομέων του νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα. «Πρέπει να τοποθετηθούν «κίτρινες σακούλες» νοσοκομειακών αποβλήτων ακόμα και στο κυλικείο. Τι αλήθεια να μπει σε αυτές τις σακούλες από τη στιγμή που δεν υπάρχουν υλικά; Ο στόχος τους είναι να παραδώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα της ανακύκλωσης πακτωλούς δημόσιου χρήματος, περίπου 2 ευρώ το κιλό!!! (βαφτίζοντας νοσοκομειακά απόβλητα τη χαρτοπετσέτα και το πλαστικό ποτηράκι του καφέ). Για τέτοιες δουλειές λεφτά υπάρχουν», επισημαίνουν , κάνοντας λόγο για παράνομες αναθέσεις.



«Τα πλυντήρια παραμένουν «σε ιδιωτική εταιρεία - εργολαβία με σκανδαλώδη σύμβαση αξίας 366.000 ευρώ το χρόνο» τονίζει το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.