Translate

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανατροπές στα ασφαλιστήρια για φοροτεχνικούς και λογιστές



Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν τα προγράμματα ασφάλισης Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης των λογιστών, μετά τη θέσπιση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών ποινολογίων.

Οι αυστηρότατες κυρώσεις έναντι όσων επιχειρήσεων χάνουν προθεσμίες καταβολής δόσεων ή οφειλών έναντι του δημοσίου, ή όσων «συλλαμβάνονται» με λάθη στις δηλώσεις τους, πρόκειται να οδηγήσουν σε διόγκωση των αποζημιώσεων που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε λογιστές και φοροτεχνικούς.

«Το αυστηρό πνεύμα του νόμου, που δεν αφήνει πλέον...
το παραμικρό περιθώριο λάθους στους επαγγελματίες του χώρου και επιβάλλει εξοντωτικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις, θα ανατρέψει κάθε ισορροπία στα ασφαλιστήρια συμβόλαια Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης, καθώς και κάθε σχεδιασμό των αναλογιστών» τονίζουν κύκλοι της αγοράς, χαρακτηρίζοντας ως βέβαιες τις αυξήσεις ασφαλίστρων, σε εύλογο από σήμερα χρόνο.

Σημειώνεται ότι η ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης λογιστών είναι υποχρεωτική από το νόμο και το γεγονός αυτό θα επιβαρύνει το κόστος ασφάλισης των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που η κυβέρνηση διατείνεται ότι επιδιώκει τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του επιχειρείν.

Παράλληλα, λογιστές και επιχειρήσεις θα επωμιστούν και άλλα βάρη, τα οποία θα προέλθουν από αυξήσεις που θα αποφασίσουν οι ασφαλιστικές στα όρια των απαλλαγών, ώστε να μετριάσουν ως έναν βαθμό τις αποζημιώσεις τους, αλλά και το γενικότερο κόστος διαχείρισης των προϊόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.