Translate

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στις δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!!!


  
Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουν ξεπεράσει το πλαφόν των μηνιαίων επισκέψεων των ασφαλισμένων, καίτοι από τις ακόμη 10 Ιανουαρίου, παραδέχεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου, ωστόσο όπως αναφέρει, καταγγέλουμε κάθε έκνομη ενέργεια και συμπεριφορά.

Οι ειδικότητες που σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου πιθανόν να έχουν «πλαφονάρει» τον αριθμό των 400 επισκέψεων, είναι παθολόγοι, γενικοί ιατροί και καρδιολόγοι. Αυτό συμβαίνει, διότι σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ, οι ειδικότητες αυτές εκτελούν συνταγογραφήσεις και διότι ο ΕΟΠΥΥ από το 2012 που δημιουργήθηκε αντί να ανοίξει σε νέους γιατρούς, εξακολουθεί να παραμένει ένα κλειστό σύστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 28 νομοί της χώρας...
είναι χωρίς οφθαλμίατρο ενώ 30 νομοί είναι επίσης χωρίς παιδίατρο, στοιχεία ιδιαίτερα σοβαρά για την δημόσια υγεία της Ελλάδας. Εμείς ως ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ προτείνουμε να ανοίξει σε όλους τους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ και όσοι από τους γιατρούς επιθυμούν να εισέλθουν στο νέο σύστημα ΠΦΥ να το κάνουν. Αυτό μπορεί να γίνει, συνεχίζει, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Εάν τελικά ανοίξει το σύστημα, από 5000 γιατροί που ανήκουν σήμερα στην πλατφόρμα των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μπορεί να φθάσουν τους 10.000 με 12.000.


Ένας μηχανισμός πάντως που μπορεί να βοηθήσει στο να ελέγχεται το πλαφόν των επισκέψεων, σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, είναι όλα τα ραντεβού να αναρτώνται αυτόματα online (σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα και η ΗΔΙΚΑ) και να μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει. Η κίνηση αυτή, θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα και είναι κάτι το οποίο έχουμε ήδη προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή δεν αναφέρονται τα στοιχεία των ασθενών – καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα- αλλά μόνο τα στοιχεία των γιατρών. Βεβαίως ο κ. Ελευθερίου για ακόμη μία φορά επισημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, καθώς πολλές φορές εκτίθενται γιατροί και οικογένειες που δεν πρέπει.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ θυμίζει ότι από τους 58 γιατρούς που είχε στοχοποιήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείου Υγείας για υπερσυνταγογραφήσεις, τελικά οι 25 γιατροί δικαιώθηκαν και κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.