Translate

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα πηγαίνω αιφνιδιαστικά τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα

http://www.iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/fddaf21aff0abfce4ca93cdbaf5797f3_XL.jpg Την πρόθεση του να πηγαίνει αιφνιδιαστικά τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας- Πατησίων «Αγία Όλγα», την Τρίτη 14 Ιανουαρίου επιθυμεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχει πάει σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υ.Πε, ενώ μια φορά τη βδομάδα θα επισκέπτεται επίσης αιφνιδιαστικά ένα νοσοκομείο της επαρχίας.

Στόχος του- όπως δήλωσε- είναι να μιλάει προσωπικά ο ίδιος με τους ασθενείς και να ακούει τα προβλήματα που έχουν στο κάθε νοσοκομείο, παρακολουθώντας παράλληλα και τα τεκταινόμενα στο κάθε νοσοκομείο.

Απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:
«Παρασκευή (10 Ιανουαρίου) το βγάλαμε στη δημόσια διαβούλευση. Μας ζητήθηκε από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες –και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ- να έχουν άλλη μία μέρα για να το επεξεργαστούν. Σήμερα (14 Ιανουαρίου) είναι η ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο. Το απόγευμα, έχω συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο, μαζί με τον κ. Μπέζα. Αύριο (15 Ιανουαρίου) θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε όσες παρατηρήσεις μας δώσουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε να κάνουμε το νομοσχέδιο να έχει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση και αμέσως μετά θα το καταθέσουμε».

Αναφορικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ημέρα εφημερίας, την οποία –κατά τον προσφιλή του τρόπο-σχολίασε στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης απατώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση απάντησε:

«(Στις 13 Ιανουαρίου η επίσκεψη) δεν ήταν αιφνιδιαστική. Τους είχα πει ότι θα πάω. Αιφνιδιαστική είναι όταν δεν το ξέρει κανένας, όπως έκανα στον «Άγιο Σάββα» πριν από τέσσερις μέρες. Στις 13 Ιανουαρίου πήγαμε στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Ήταν η πρώτη μέρα εφημερίας του και έγινε επί των ημερών μας λόγω της κινητικότητας που ολοκληρώθηκε. Πήγαμε προσωπικό εκεί και έτσι έχουν οι συμπολίτες μας ένα νέο, μεγάλο γενικό νοσοκομείο στην εφημερία. Και μάλιστα είχε πολλή κίνηση το νοσοκομείο αυτό, παρόλο που ήταν η πρώτη του μέρα, κάτι που δείχνει ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να μειωθεί η κίνηση προς τα άλλα νοσοκομεία. Ήταν μια επιτυχία».

«Όταν πηγαίνω σε νοσοκομείο χωρίς να το ξέρουν, δεν υπάρχουν προβλήματα»
Ο κ. Γεωργιάδης έβαλε και ατά της «άκρας αριστεράς», η οποία-όπως υποστήριξε-δημιουργεί προβλήματα κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στα νοσοκομεία.

«Όταν πηγαίνω κάπου, χωρίς να το ξέρουν ώστε να μαζευτούν αυτοί της άκρας αριστεράς, δεν έχω ποτέ προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. « Όταν μαθαίνουν άλλοι ότι θα πάω και μαζεύονται για το σόου, τότε καταλαβαίνετε ότι γίνεται αυτό που βλέπετε. Κανένα πρόβλημα. Θέλω να σας πω ότι ο σκοπός μου είναι να πηγαίνω αιφνιδιαστικά τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα. Θέλω μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχω πάει σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υ.Πε και θα πηγαίνω μια φορά τη βδομάδα, επίσης αιφνιδιαστικά, σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας.

Ο σκοπός είναι ότι θέλω να μιλάω ο ίδιος με τους ασθενείς και να ακούω τα προβλήματα που έχουν στο κάθε νοσοκομείο. Θέλω ο ίδιος να παρακολουθώ τι γίνεται στο κάθε νοσοκομείο και να συγχαίρω το προσωπικό εκεί όπου κάνει καλή δουλειά. Αλλά να ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι παρακολουθούμε τους πάντες».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το κλίμα που συνάντησε ειδικά στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» «Το προσωπικό κάνει εξαιρετική δουλειά» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.