Translate

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις

http://www.iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/a793edaec515b4d6688a9ac68218e2fa_XL.jpg

Ξεκινά άμεσα και πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις, και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναμένεται η δημοσίευση ορίων δαπάνης και για τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και τις λοιπές υπηρεσίες ανά ιατρό που συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ.

Τα όρια θα αφορούν δαπάνες για...
συνταγογράφηση συγκεκριμένων διαγνωστικών και εργαστηριακών εξετάσεων ή ομάδες αυτών ή το σύνολο της συνταγογράφησης του εκάστοτε ιατρού.

Τα όρια ανά ιατρό θα είναι μειωμένα σε σχέση με το 2013 στο ποσό που αναλογεί στη μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014 για τη συγκεκριμένη κατηγορία δαπανών.

Αναμένεται, επίσης, να καθοριστούν προϋπολογισμοί δαπανών ανά διαγνωστικό κέντρο, εργαστήριο και κλινική για το σύνολο ή μέρος των εξετάσεων υπηρεσιών που παρέχουν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο εκάστοτε προϋπολογισμός για το σύνολο του φορέα ή μέρος των υπηρεσιών του, αντιστοιχεί στη δαπάνη για το φορέα ή υπηρεσίες του φορέα για το 2013 μειωμένη κατά την αντίστοιχη μείωση του προϋπολογισμού του.

Οι κλινικές και τα εργαστήρια θα αποζημιώνονται ανάλογα με την επάρκεια των υποδομών και την ποιοτική κατηγοριοποίησή τους. Για το σκοπό αυτό, ο ΕΟΠΥΥ θα αναπτύξει σύστημα ποιοτικής αξιολόγησης και ταξινόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.