Translate

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για το boeing «φάντασμα»



Άφαντο παραμένει για 11η ημέρα το «Boeing 777 - 200ER» με τους 239 αγνοούμενους επιβαίνοντες. Οι αρχές εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια προσανατολίζονται στην περίπτωση της αεροπειρατείας, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν πως με ανθρώπινη παρέμβαση έκλεισαν τα συστήματα εντοπισμού και εν συνεχεία υπήρξε επικοινωνία του συγκυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου.
Οι έρευνες κατευθύνονται πλέον προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι του νησιού Κούντα Χουβάντου, είδαν στις 8 Μαρτίου μεγάλο αεροσκάφος με κόκκινες γραμμές να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος.

Οι πρώτες αποζημιώσεις

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο του το iw, βασικός πάροχος ασφαλιστικής κάλυψης είναι η Allianz και τη διαμεσολάβηση είχε αναλάβει η Willis. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters η Allianz Global Corporate & Specialty και οι υπόλοιποι συνασφαλιστές έχουν ήδη ξεκινήσει να καταβάλλουν αποζημιώσεις για την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροπλάνου.

Σε δήλωση εκπροσώπου της Allianz μάλιστα αναφέρεται «ότι αυτό έγινε σε συνεργασία με τη Willis» επισημαίνοντας ότι «αποτελεί συνήθη πρακτική της αγοράς και είναι σαν διαδικασία σύμφωνη με όσα ορίζονται στο συμβόλαιο της εταιρείας σε περίπτωση που το αεροπλάνο δεν μπορεί να εντοπιστεί». Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt οι αποζημιώσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για το αεροσκάφος και τους επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.