Translate

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι εκλογές «φρενάρουν» τις διαδικασίες για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

http://insurance-eea.gr/images/Eidiseis/asfalistika_nea/anasfalista_freno.jpg

 «Μετέωρο» παραμένει το επόμενο βήμα στην προσπάθεια περιορισμού των ανασφάλιστων οχημάτων, αφού εκλογικές σκοπιμότητες έρχονται να δώσουν και νέα παράταση στην προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Έτσι, το θεσμικό πλαίσιο που έχει υιοθετηθεί από πέρσι τον Απρίλιο, μένει ουσιαστικά ανενεργό, αφού...
το κύριο μέτρο περιορισμού των ανασφάλιστων, που είναι η διασύνδεση των κατόχων τους με τις Εφορίες δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ήταν (και μάλλον παραμένει…) ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Τροχαία, μέσα από το σύστημα ΤΑΧΙSnet να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων και να τους κοινοποιεί τα ειδοποιητήρια για τα πρόστιμα.

Η προβλεπόμενη αυτή διαδικασία πήρε αρχικά παράταση- αν και ποτέ δεν ανακοινώθηκε επίσημα ο λόγος- επειδή στις προτεραιότητες των αρμοδίων υπηρεσιών προείχε η εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων. Ως νέο σημείο εκκίνησής της είχε τεθεί ο Μάρτιος, που διανύουμε. Τεκμαίρεται, όμως, καθώς ειδοποιητήρια του ΚΕΠΥΟ δεν φαίνονται στον…ορίζοντα, ότι πάμε για μια νέα ακόμη παράταση, με ουσιαστικό λόγο αυτή τη φορά την προεκλογική διεργασία.

Όπως είναι γνωστό, τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται στις 730.000, σύμφωνα με «γνωμάτευση» Επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και την ΕΑΕΕ.

Ο αριθμός αυτός προέκυψε από διασταύρωση στοιχείων του Κέντρου πληροφοριών της ΕΑΕΕ, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, του ΚΕΠΥΟ και του υπουργείου Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.