Translate

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε


«Συνήθως ελέγχουμε το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου και αυτό γίνεται γιατί εμείς προσπαθούμε να παίρνουμε υγιείς ασφαλισμένους, σε αντίθεση με τον ΕΟΠΥΥ ή το ΙΚΑ. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, κάποιος να ζητήσει να ασφαλιστεί και η εκάστοτε ασφαλιστική να τον απορρίψει.

Όσο μάλιστα περνάνε τα χρόνια, αυτό γίνεται ακόμα πιο σύνηθες. Οι ασφαλιστικές δεν θέλουν κάποιον ο οποίος, για παράδειγμα, έχει ζάχαρο ή ιστορικό καρδιακών νοσημάτων»

Τι θα πρέπει να προσέξω;

Αρχικά, προτού...
υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο με οποιαδήποτε ασφαλιστική ή πληρώσετε την πρώτη δόση, θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε εξονυχιστικά τους όρους του συμβολαίου.
Όχι τόσο γιατί μπορεί να σας πουλήσουν παραμύθια, αλλά περισσότερο γιατί η κάθε ασφαλιστική έχει συνήθως όρους που βάζουν πλαφόν στις αμοιβές των ιατρών, στον αριθμό των ημερών που δικαιούστε αποκλειστική νοσοκόμα και στο πώς ακριβώς «ορίζεται» η νοσηλεία.
 Νοσηλεία για παράδειγμα, η οποία δεν συνοδεύεται από επέμβαση δεν θεωρείται νοσηλεία και επομένως δεν καλύπτεται.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ασφαλιστικά πακέτα έχουν συνημμένο πίνακα – τιμολόγιο βάσει του οποίου πληρώνουν τους γιατρούς και τα νοσοκομεία, επομένως έχετε κατά νου πως οποιοδήποτε επιπλέον κόστος δεν θα καλύπτεται από την ασφάλεια.
Επίσης, είναι συνηθισμένη «τακτική» πολλών ιδιωτικών νοσοκομείων με το που θα τους πείτε πως έχετε ιδιωτική ασφάλεια υγείας να… διογκώνουν τα νοσήλια, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις ασφαλιστικές. Ε και; Το θέμα είναι, πως οι ασφαλιστικές θα πρέπει κάπως να αποσβέσουν τα έξοδα και για να το κάνουν αυτό μετακυλύουν το αυξημένο κόστος στους πελάτες τους, μέσω των αναπροσαρμογών που γίνονται στα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Η επιλογή μιας υγειούς εταιρείας είναι εξίσου σημαντική. «Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εμπιστευτεί μια εταιρεία, η οποία να είναι χρόνια στον χώρο και η οποία να μην έχει δώσει πολλά δικαιώματα.
 Οι μεγάλες εταιρείες στον χώρο έχουν και ξεκάθαρους όρους στα συμβόλαιά τους».

 Σε γενικές γραμμές λοιπόν:

 * Διαβάστε εξονυχιστικά το συμβόλαιο και τους όρους του προτού υπογράψετε.
 * Μην αποκρύπτετε στοιχεία που αφορούν προϋπάρχουσες παθήσεις και μην αφήσετε κανέναν άλλον να συμπληρώσει για λογαριασμό σας τα σχετικά ερωτηματολόγια. Η δήλωση μιας πάθησης μπορεί να οδηγήσει σε πληρωμή επασφαλίστρου ή εξαίρεση καλύψεων σχετικά με αυτή, όμως είναι σίγουρα προτιμότερο να το ξέρετε αυτό από την αρχή, παρά να το… ανακαλύψετε μετά από χρόνια και να μείνετε ακάλυπτοι σε ώρα ανάγκης.

Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.