Translate

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Θεσμοθετείται η ηλεκτρονική επικοινωνία στον κλάδο οχημάτων

Στη βουλή αναμένεται σύντομα ρύθμιση που θα αναμορφώνει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο στην ασφάλιση αυτοκινήτων

Ένα βήμα πριν την κατάθεσή της στη βουλή βρίσκεται η ρύθμιση που θα αναμορφώνει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο περί υποχρεωτικής ασφάλισης της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, η οποία, μεταξύ άλλων, θα καθιερώνει νομοθετικά και την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρείας ή και του διαμεσολαβούντα με τον ασφαλισμένο.

Τα ανωτέρω αναφέρουν κύκλοι της αγοράς... στο iw που προσθέτουν ότι, η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας θα αφορά όλες τις διαδικασίες που προβλέπει σήμερα το θεσμικό πλαίσιο, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την ασφάλιση του οχήματος, είτε με την αποζημίωσή του, είτε με την αποστολή αποδεικτικών στοιχείων μετά από τροχαίο, είτε πάλι για την αποστολή παραπόνου ή καταγγελίας από την πλευρά του ασφαλισμένου.

«Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση η οποία σε κάθε περίπτωση θα επιταχύνει κάθε γραφειοκρατική διαδικασία, σε ότι αφορά τις ασφαλίσεις οχημάτων, μειώνοντας θεαματικά και το κόστος ασφάλισης των αυτοκινήτων, αλλά και τη διαχείριση των ζημιών» τονίζουν στο iw οι ίδιοι κύκλοι που προσθέτουν ότι, με τη δρομολογούμενη ρύθμιση προωθείται επίσης η κατάργηση του σήματος, η έναρξη της ασφάλισης μόνο μετά την καταβολή του ασφαλίστρου, η κατάργηση της αποστολής συστημένης επιστολής ώστε να ισχύει η ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αλλά και η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου, ζητήματα στα οποία έχει αναφερθεί το iw κατά το παρελθόν.

Σε σχέση με το τελευταίο σημειώνεται ότι η προωθούμενη ρύθμιση θα προβλέπει ότι η ασφάλιση του οχήματος θα είναι ορισμένου χρόνου, και για τη λήξη της δεν θα απαιτείται η ακύρωσή της ή η καταγγελία της από την ασφαλιστική εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει το φαινόμενο των «ουρών», ή της ασφάλισης των οχημάτων δια της… περιφοράς του ασφαλιστηρίου από εταιρεία σε εταιρεία, για μεταβατικό διάστημα και δίχως την καταβολή ασφαλίστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.