Translate

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τι γίνεται με τους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς του «Αγία Βαρβάρα»;

http://iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/a1cb50667178cab9abaf8706c1a41b52_L.jpg

Στη θέση φυλάκων βρίσκονται εδώ και 5 μήνες 8 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» που έχει μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ 10 νοσηλευτές είναι στην αναμονή της λειτουργίας μιας παθολογικής κλινικής, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ανενεργή.

Στο νοσοκομείο, λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Ωστόσο δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι, ούτε πραγματοποιούνται χειρουργεία.

Ταυτόχρονα, το διασυνδεόμενο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» αντιμετωπίζει τρομερές ελλείψεις προσωπικού και μεγάλο όγκο ασθενών, κινδυνεύοντας να κλείσουν δυο χειρουργικά τραπέζια από την έλλειψη νοσηλευτών.

Ωστόσο, όταν η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ζήτησε σε 4 εργαζόμενους χωρίς αρμοδιότητες του «Αγία Βαρβάρα» να μεταφερθούν στο Νίκαιας για να βοηθήσουν στα χειρουργεία, ορισμένοι επικαλέστηκαν την άδειά τους αποφεύγοντας προσωρινά την μετακίνηση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο «Αγία Βαρβάρα» βρίσκονται 8 τραυματιοφορείς χωρίς αντικείμενο εργασίας, ενώ μόνο στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο της Νίκαιας δέχτηκε 1540 περιστατικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.