Translate

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Λουκέτα σε ιδιωτικές κλινικές λόγω οφειλών ΕΟΠΥΥ ...προβληματισμός και στις ασφαλιστικές εταιρίες



Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ , κλινικάρχες , εργαζόμενοι αλλά και ασφαλιστικές εταιρίες προβληματίζονται έντονα για την επερχόμενη κατάσταση στις μικρές και μεσαίες ιδιωτικές κλινικές που απειλούνται με “λουκέτο”.
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο , οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές είναι απλήρωτοι για μήνες και οι κλινικές απειλούνται είτε με λουκέτο, είτε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται να πληρώνουν όλα τα έξοδα για την νοσηλεία τους .
Ηδή αναστολή λειτουργίας ανακοίνωσε η Ψυχιατρική Κλινική «Παλλάδιο» ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας, εξαιτίας των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Είναι η τρίτη κλινική που κλείνει από το 2013 και τις αρχές του 2014.
Η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει...
«εδώ και πολλούς μήνες, είχε προειδοποιήσει προς όλες τις κατευθύνσεις, Υπουργείο Υγείας, διοίκηση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , ότι με την συνεχιζόμενη αθέτηση, από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., των υποχρεώσεών του προς τις κλινικές μας και τις μονομερείς αποφάσεις τους περί εφαρμογής rebate και clawback, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη αδυναμία της λειτουργίας τους.
Δυστυχώς, αυτές οι προειδοποιήσεις μας δεν εισακούστηκαν καθόλου από τους αρμοδίους».
Ακόμα δραματική είναι η κατάσταση στο Ερρίκος Ντυνάν όπου οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 12 μήνες.
Τα πράγματα εκτιμούν παράγοντες του κλάδου των ιδιωτικών κλινικών θα γίνει πιο δραματική τους επόμενους μήνες όπου και άλλες ιδιωτικές κλινικές μπορεί να βάλουν λουκέτο ή να μην δέχονται πλέον ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που θα πρέπει να πληρώνουν .
Η κατάσταση αυτή στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών δημιουργεί προβληματισμούς και στο κλάδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών οι οποίες έχουν συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές που απειλούνται με λουκέτο και ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως δημιουργήσει πρόσκαιρα προβλήματα . Κιαυτό γιατί οι ασφαλιστικές πωλούν πλέον περισσότερα και φθηνότερα πακέτα υγείας σε συνδυασμό με εκπτώσεις που κάνουν και οι ιδιωτικές κλινικές μέσα από συμφωνίες.
Ετσι θα πρέπει να σταθμίσουν την πολιτική τους στον τομέα αυτό κύρια στην περιφέρεια όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα στις ιδιωτικές κλινικές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.