Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Παρενέργειες» από τις Πράξεις του Διοικητή της ΤτΕ

 

Διάχυτος φόβος υπάρχει για τη τη διακίνηση πλαστών συμβολαίων ασφάλισης

Παρενέργειες στην αγορά της διαμεσολάβησης φέρνει η πράξη που εξέδωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος με την οποία αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου το πλαίσιο είσπραξης των ασφαλίστρων από το δίκτυα και απόδοσής τους στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Όπως σημειώνουν κύκλοι της αγοράς, η βασικότερη των παρενεργειών...
αφορά στη στροφή την οποία αναμένει η αγορά ότι θα κάνουν ορισμένα από τα μεγάλα γραφεία διαμεσολάβησης προς τις Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών, προκειμένου, πέρα από το φθηνό ασφάλιστρο, να εξασφαλίσουν και αυξημένους χρόνους πίστωσης.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πολύ πιθανό κατά ορισμένους, ενέχει τον κίνδυνο «αδειάσματος» της αγοράς προς στο εξωτερικό και, άρα, μεγαλύτερων απωλειών στις εισπράξεις των ασφαλιστικών εταιρειών που ήδη μετρούν σημαντικές μειώσεις εσόδων λόγω της παρατεταμένης ύφεσης την οποία βιώνει η Ελληνική οικονομία.
Δεύτερη παρενέργεια που θα επέλθει στην αγορά είναι ο διάχυτος φόβος που υπάρχει περί της διακίνησης πλαστών συμβολαίων ασφάλισης, τα οποία θα προκαλέσουν νέα διαρροή εσόδων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ θα οδηγήσουν σε περιπέτειες ασφαλισμένους που θα πέσουν θύματα τροχαίων ή θα προκαλέσουν με τα αυτοκίνητά σας ατύχημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις ασφαλιστικές προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο διακίνησης πλαστών συμβολαίων της εκδίδει το σήμα της σε εδικό χαρτί το οποίο εφόσον φωτοτυπηθεί το αντίγραφο εμφανίζει την ένδειξη «ΑΚΥΡΟΝ».
Η τρίτη αφορά όσους εκ των διαμεσολαβούντων εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα και διατηρούν πελατολόγιο στην περιφέρεια. Πολύ εκ των πελατών τους, και κυρίως όσοι έχουν μάθει να συναλλάσσονται δια της αντικαταβολής, είναι πολύ πιθανό να χαθούν διότι πλέον θα καταβάλλουν τα ασφάλιστρα απευθείας στις ασφαλιστικές με ταχυπληρωμές ή πιστωτικές κάρτες. Κάτι ανάλογο βέβαια ισχύει και για όσους ασφαλισμένους επιλέξουν γενικότερα να πληρώνουν απευθείας τις εταιρείες. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επαφή πελάτη – ασφαλισμένου θα χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.