Translate

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δημοτικά Ιατρεία δήμου Ηρακλείου Αττικής

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSuZad0ZenUYRt2J8yR-ffQ_Cpy6QtP-OxyvTyP0WdBy05v7-3 
 Πάνω από 6000 ανασφάλιστοι και όχι μόνο πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τα δημοτικά ιατρεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η κρίση οδηγεί καθημερινά ολοένα και περισσότερους πολίτες σε αναζήτηση δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών και συμβουλών.
 Αυτό επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά και από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Ηρακλείου Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ενεργοποίηση των νέων δημοτικών ιατρείων που λειτουργούν στον Ηλεκτρικό Σταθμό Ηρακλείου
.
Συγκεκριμένα 4.000 ραντεβού...
εξυπηρετήθηκαν σε όλες τις ειδικότητες των γιατρών και 2.200 άτομα εξυπηρετήθηκαν για κάθε άλλη συμβουλευτική, υποστηρικτική, νοσηλευτική φροντίδα και σωστή κατεύθυνση για τις υπηρεσίες υγείας.
Όλο αυτό το διάστημα παρασχέθηκαν ιατρικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις παρακάτω περιπτώσεις: - Οφθαλμολογικός έλεγχος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και παροχή βεβαίωση για τις απαιτήσεις των δημοτικών σχολείων.
 Παιδιατρικός έλεγχος και εμβολιασμός ανασφαλίστων παιδιών με την υποστήριξη της Μ.Κ.Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗ της οποίας αποτελούμε παράρτημα.
 Οδοντιατρικός έλεγχος στοματικής κοιλότητας και παροχή βεβαίωσης για παιδιά του δημοτικού. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ανασφάλιστων άπορων ατόμων πραγματοποιούνται οδοντιατρικές εργασίες όπως καθαρισμός, εξαγωγή, σφράγισμα.
Καρδιογραφήματα και καρδιολογική εξέταση και παροχή βεβαίωσης για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.
 Γυναικολογική εξέταση και παπ τεστ (αυτή τη στιγμή σε αναμονή νέου γυναικολόγου)
 Έλεγχος περιφερικής αγγειοπάθειας σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. - Ελεγκτής γιατρός - Ψηλάφηση μαστού και μασχαλιαίων λεμφαδένων
 Διατροφή και τρόπος ζωής υποστηρικτική σε παχύσαρκα άτομα [το πρόγραμμα διεκόπη εν αναμονή νέου διατροφολόγου] 
Συμβουλευτική υποστήριξη για σωστή διαχείριση του άγχους ,των ανθρωπίνων σχέσεων ,των προβλημάτων που προκύπτουν στην οικογένεια μεταξύ γονέων και παιδιών ,μεταξύ συζύγων ,διαχείριση ανίατης ασθένειας ,αποδοχή από το ίδιο το άτομο και το οικογενειακό περιβάλλον. - Παροχή πιστοποιητικών υγείας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 Λιπιδαιμικός έλεγχος–σπειρομέτρηση σε άτομα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια φιλοξενία προγράμματος για την ΥΠΕΡΤΑΣΗ από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. (τα προγράμματα αυτά γίνονται για ορισμένα χρονικά διαστήματα)
 Φιλοξενία του Τ.Ε.Ι. Αθήνας του τμήματος Νοσηλευτικής για την εκπαίδευση Νοσηλευτών στη πρωτοβάθμια κοινοτική νοσηλευτική-συνεργασία με την ΕΣΔΥ. 
Εμβολιασμός για την Ηπατίτιδα Α στους εργαζόμενους της υπηρεσίας περιβάλλοντος και καθαριότητας
 Συμμετοχή και υποστήριξη του προγράμματος Δώρο καρδιάς που διοργανώνει το διαδημοτικό δίκτυο υγείας υπό την αιγίδα της Ε.Κ.Ε και του Ε.Ι.Κ και το iatrica & nutrimed

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Γαλακτοπούλου – Σπετσιώτη εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσους στηρίζουν τις υπηρεσίες και επισημαίνει ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεδομένων των γενικότερων δυσκολιών και των αλλαγών στη χώρα μας, προσπαθεί και υποστηρίζει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους ,άνεργους, άπορους, χρόνιους πάσχοντες κ.λ.π.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.