Translate

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς οφθαλμίατρο και γαστρεντερολόγο το νοσοκομείο Βόλου

Χωρίς οφθαλμίατρο και γαστρεντερολόγο το νοσοκομείο ΒόλουΜισοί γιατροί έχουν μείνει στις δημόσιες δομές της Μαγνησίας, ενώ το νοσοκομείο της πρωτεύουσας αντιμετωπίζει ελλείψεις σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες.

Ελλείψεις ειδικών γιατρών σε τμήματα, όπως το οφθαλμολογικό και το γαστρεντερολογικό, αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Βόλου.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, σημειώνοντας ότι...
το ογκολογικό και το αιματολογικό συνεχίζουν με έναν ειδικό γιατρό.
Οι γιατροί κάνουν λόγο για προβλήματα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, τα οποία δεν επιλύονται με παροδικές κινήσεις, όπως ο διορισμός επικουρικών γιατρών.
Οι επικουρικοί - σημειώνουν - είναι ετήσιας σύμβασης, με τελείως αβέβαιο το μέλλον τους για το τι τους επιφυλάσσει το υπουργείο τον επόμενο χρόνο.
Παρά τις θυσίες τους και τις ικανότητές τους, δεν είναι εφικτό να αναλάβουν ευθύνες σε ιδιαίτερα περιστατικά, χωρίς τη συνδρομή μόνιμων, ειδικών επιμελητών.
Το προεδρείο της Ένωσης υπογραμμίζει ότι σε περίοδο τριών ετών, η δύναμη των γιατρών του νομού στον δημόσιο τομέα έχει συρρικνωθεί στο 50% και πως μεγάλος αριθμός έχει οδηγηθεί στη σύνταξη.
Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι σε δύο έως τρεις μήνες, η παιδιατρική κλινική, πλήρως στελεχωμένη πριν λίγο με διψήφιο αριθμό επιμελητών ιατρών, θα μείνει με μόλις δύο γιατρούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.