Translate

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στους δρόμους οι ΑΜΕΑ στις 31 Οκτωβρίου

Στους δρόμους οι ΑΜΕΑ στις 31 Οκτωβρίου 
Συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση.

Σε συλλαλητήριο αναπήρων καλεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Σύνταγμα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Σκοπός να αναδειχτούν τα θέματα αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των συγκεκριμένων ατόμων και των οικογενειών τους και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία και σε όλη την κοινωνία.

«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ... χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ΑΜΕΑ διεκδικούν:

- Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ανεργία έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, και τις οικογένειές τους αφήνοντάς τους, εκτός όλων των άλλων, και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτό εγκυμονεί ιδιαίτερα προβλήματα στους ανασφάλιστους με αναπηρία ή/ και με χρόνια πάθηση που απαιτείται για τη θεραπευτική τους αγωγή τακτική ή περιοδική νοσηλεία, όπως ανασφάλιστους που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση, άπορους νεφροπαθείς, πάσχοντες από συγγενή αιμορραγική διάθεση - αιμορροφιλία, συγγενείς καρδιοπάθειες, και άτομα με βαριές αναπηρίες όπως μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, διαβητικοί, παραπληγικοί-τετραπληγικοί, τυφλοί, κωφοί κ.λπ. των οποίων η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής ή τεχνητών βοηθημάτων υγείας-ορθοπεδικών μέσων – τεχνητών μελών είναι από ανεπαρκής έως μηδενική.

- Να μην ισχύσει από 1/1/14 το όνειδος της μείωσης του ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν ανήλικα παιδιά με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. από 1/1/2014!

- Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα!

- Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, που περιμένουν μήνες στην αναμονή, που υφίστανται αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας και προσέρχονται σε μη προσβάσιμους χώρους.

- Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας.

- Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών ΙΧ στα τελωνεία της χώρας: Εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες στη μετακίνησή τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα!

- Συμμετοχή του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος στο ΙΚΑ, που πιστοποιεί την αναπηρία. «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.