Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τροχονόμος "έκοψε κλήση" σ’ένα παιχνίδι-τζιπ!

Ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού, μετά τη δουλειά, και πατάς δεκάδες παιχνίδια μέχρι να καταφέρεις να μπεις στο δωμάτιο και να βγάλεις τα ρούχα σου. Ζητάς από το παιδί να τα μαζέψει, αλλά εκείνο ΤΙΠΟΤΑ. Το ικετεύεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Βάζεις τις φωνές, απειλείς με τιμωρία, και ίσως τα καταφέρεις. Προσωρινά, όμως.

Το πρόβλημα εκατομμυρίων γονέων, που προσπαθούν να βρουν έναν μόνιμο τρόπο προκειμένου τα παιδιά να...
γίνουν υπεύθυνα με τα παιχνίδια τους και γενικότερα με τα πράγματά τους.

Άλλοι συνηθίζουν να κρύβουν όσα παιχνίδια βρίσκουν… ορφανά. Άλλοι να τα αφαιρούν, ως τιμωρία, και λίγοι πίνουν το… πικρό ποτήρι και συνεχίζουν να τα μαζεύουν…

Στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, μία μητέρα βρήκε τον από μηχανής θεό της στο πρόσωπο ενός αστυνομικού.

Η πεντάχρονη κόρη της, αφού είχε κάνει τις βόλτες της όσο ήθελε με το ηλεκτροκίνητο τζιπάκι της στην αυλή και τον αδιέξοδο δρόμο, μπροστά από το σπίτι τους, το παράτησε εκεί. Ο αστυνομικός, που πέρασε, το είδε, κατάλαβε τι συμβαίνει (προφανώς όντας πατέρας κι ο ίδιος) και της έδωσε ένα μάθημα.

Πήρε το αυτοκόλλητο με την ένδειξη «εγκαταλελειμμένο όχημα», που έχουν για να βεβαιώνουν τροχονομικές παραβάσεις, και το κόλλησε επάνω στο παιδικό αυτοκίνητο. Μην βιαστείτε, όμως, δεν υπήρχε πρόστιμο, ούτε αφαίρεση πινακίδων. Το έκανε μόνο και μόνο για να δώσει ένα μάθημα στη μικρή ιδιοκτήτρια.

Απ’ό,τι εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της πεντάχρονης, το κόλπο έπιασε και το κορίτσι σταμάτησε ύστερα από αυτήν την εμπειρία να παρατά τα παιχνίδια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.