Translate

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τι μπορεί να κάνει μια οικογένεια σε καιρό κρίσης;


 Τι μπορεί να κάνει μια οικογένεια σε καιρό κρίσης; Οδηγός είναι οι λύσεις που εφάρμοζαν οι... παππούδες μας, αλλά και οι διέξοδοι που βρήκαν άνθρωποι που έζησαν σε παλιότερες δύσκολες εποχές, όπως αυτές καταγράφονται από τους ιστορικούς των κρίσεων.

Είναι αλήθεια πως σε πραγματικά δύσκολες οικονομικά εποχές...
οι άνθρωποι αναθεωρούν τον τρόπο ζωής τους και επιστρέφουν στη λογική της αποταμίευσης δίνοντας προτεραιότητα μόνον στις βασικές τους ανάγκες της σίτισης, της στέγασης, της ένδυσης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Βεβαίως, η έννοια της βασικής ανάγκης ποικίλλει από εποχή σε εποχή και από κοινωνία σε κοινωνία αναλόγως του σταδίου ανάπτυξής της.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕ.

Πριν αποπειραθείτε οτιδήποτε σαν μέτρο εξοικονόμησης, λογαριάστε επακριβώς τα μηνιαία σας έσοδα και δαπάνες ώστε να αποκτήσετε μία λεπτομερή εικόνα των χρηματικών ροών του νοικοκυριού σας. Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο προκειμένου να σταθμίσετε τη σημασία κάθε σας δαπάνης και να αξιολογήσετε τα περιθώρια μείωσής της. Πρόκειται για μία συνήθεια που είχαν αναγκαστικά αποκτήσει οι γονείς και παππούδες μας ζώντας σε δύσκολες εποχές και που η κοινωνία της αφθονίας των τελευταίων 2-3 δεκαετιών εξάλειψε από την καθημερινότητα πολλών σύγχρονων οικογενειών.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

Αποκτήστε καταναλωτική συνείδηση. Διερευνήστε το κόστος και την αξία που πραγματικά έχει αυτό που αγοράζετε.

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ
Για να διατηρήσετε το βιοτικό σας επίπεδο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα συμπληρωματικό καταθετικό σχέδιο, το οποίο θα σας επιτρέψει, όταν έρθει ο "καιρός", να επωφεληθείτε ενός κεφαλαίου ή ενός τακτικού προσόδου.
Εάν νομίζετε ότι έχετε ακόμη χρόνο, σκεφτείτε προσεχτικά! Η σύνταξη θα είναι η μεγαλύτερη δαπάνη της ζωής σας. Παρατείνετε, ουσιαστικά, τη ζωή σας και βελτιώνετε την υγεία σας. Είναι μια πάρα πολύ καλή είδηση αλλά αυτό εξυπακούεται, για παράδειγμα, περισσότερες δαπάνες για μια ανετότερη ζωή. Μπορεί να διάγετε ένα τρίτο της ζωής σας ως συνταξιούχος, πράγμα που αντιστοιχεί σε αποταμιεύσεις απαραίτητες για 25 και πλέον χρόνια «διακοπών». Είναι εύκολο να αφομοιωθείτε στην καθημερινότητα και να αναβάλλετε κάποια πράγματα αλλά εάν το σκεφτείτε, για να αποταμιεύσετε ένα τέτοιο ποσό, είναι ανάγκη να αρχίσετε από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.