Translate

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Κατάργηση ποινών σε οφειλέτες ατομικών εισφορών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ



Τροποποιήσεις στη ρύθμιση που καταργεί την ποινική δίωξη όσων έχουν ατομικές ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία αυτασφάλισης ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.



Συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» το οποίο κατατέθηκε για Δημόσια διαβούλευση σήμερα, 05-06-2015, με το άρθρο 36 επέρχονται τροποποιήσεις σχετικά με την κατάργηση ποινών για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ.
Αναλυτικά η σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου διατυπώνεται ως εξής:
1. Η διάταξη του άρθρου 1 του Α.Ν. 86/1967 (Α’136) όπως ισχύει, δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

2. Υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο Αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση.

3. Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους διακόπτεται.



Πηγή:asfalisinet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.