Translate

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα: ξεκινούν επισχέσεις σε νοσοκομεία-ΕΚΑΒ!






Της Δήμητρας Ευθυμιάδου



Άλλον έναν πονοκέφαλο αποκτά η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας καθώς οι δραματικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των νοσοκομείων φέρνει κύμα επισχέσεων.
Οι εργαζόμενοι που περιμένουν εδώ και πέντε μήνες να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους από πρόσθετες εργασίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες φαίνεται ότι βρίσκονται στο όριό τους, γι αυτό και σιγά σιγά οργανώνονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη οι σχετικές εντολές ώστε να λυθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσει σιγά σιγά η αποπληρωμή. Και όλα δείχνουν πως πιθανότατα η διαδικασία δε θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Και ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση είναι πως πλέον και εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει τις έντονες διαμαρτυρίες.

«Το Υπ. Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για καταβολή των δεδουλευμένων μέσα στον Ιούνιο οι διαδικασίες όμως για την αποπληρωμή ουσιαστικά έχουν παγώσει.

Το μπλοκάρισμα της διαδικασίας αποπληρωμής οφείλεται στο γεγονός ότι το Υπ. Υγείας και το Γενικό Λογιστήριο δεν έχει εκδώσει σχετική απόφαση και δεν έχουν ενημερώσει τα Νοσοκομεία για τους μήνες που θα διατεθεί χρηματοδότηση προκειμένου αυτά να εκδώσουν τα αντίστοιχα εντάλματα» αναφέρει το ΜΕΤΑ υγειονομικών.

Ήδη σε επισχέσεις βρίσκονται νοσοκομεία στην Αθήνα όπως το Σισμανόγλειο, αλλά και αρκετά στην περιφέρεια όπως στο Μεσολόγγι και τη Χαλκίδα ενώ τις επόμενες μέρες επισχέσεις ξεκινούν σε ΕΚΑΒ (στις 16 Ιουνίου), Αγ. Νικόλαο και άλλα Νοσοκομεία.

«Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων για νυκτερινά Κυριακές και Αργίες των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι η ρύθμιση Βορίδη είχε αφήσει στον αέρα αυτό το ζήτημα.

Η ψήφιση της ρύθμισης που αντιμετώπιζε το ζήτημα, έστω και με καθυστέρηση, στο Νομοσχέδιο «Κατρούγκαλου» έχει γίνει εδώ και ένα μήνα και στη συνέχεια εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ» σημειώνει το ΜΕΤΑ υγειονομικών.

Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.