Translate

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Στο εξωτερικό ο Κουρουμπλής για ένα καλύτερο Σύστημα Υγείας

Στο εξωτερικό ο Κουρουμπλής για ένα καλύτερο Σύστημα Υγείας

Τις προτάσεις του υπουργού Υγείας για τον τρόπο ενίσχυσης του συστήματος περίθαλψης στην Ελλάδα άκουσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Μάρτιν Σουλτς και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, Βαϊτενις Αντριουκάιτις. Ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχε με τον κ. Σουλτς την ελληνική πρόταση για στήριξη του ΕΣΥ ώστε αυτό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε ανέργους επαγγελματίες υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου διαβεβαίωσε τον υπουργό Υγείας ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ έχει δώσει ήδη εντολή στους αρμόδιους Επιτρόπους να συσταθεί Ομάδα Εργασίας προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς η κατατεθείσα πρόταση του. Επίσης ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς, όπως τα φάρμακα, η ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.

Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.