Translate

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Αρχίζει το κυνήγι για τα ανασφάλιστα οχήματα.




Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την προσεχή Τετάρτη η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην οποία θα παραστεί και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.



Ήδη από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιριών πάνω από ένα μήνα περίπου λειτουργεί ειδική online εφαρμογή μέσω στης οποίας μπορούν και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να δουν αν το αυτοκινητό τους είναι ασφαλισμένο και σε ποια εταιρία και για πόσο χρονικό διάστημα.
Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα απλή με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το ΑΦΜ ο κάτοχος του μπορεί να πάρει τις πληροφορίες επισκεπτόμενος τον διαδικτυακό τόπο www.hic.gr

Από την πλευρά της πολιτείας φαίνεται να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το σύστημα των ειδοποιήσεων προς τους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ώστε να ασφαλιστούν και να αποφύγουν πρόστιμα και άλλα κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος .

Μάλιστα όπως προκύπτει και από το κείμενο που έχει καταθέσει η κυβέρνησησ τους δανειστές για την συμφωνία στα πλαίσια του μνημονίου έχει προβλέψει έσοδα από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τα ΚΤΕΟ ύψους 120 εκατ ευρώ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι από τα ανασφάλιστα και μόνο αυτοκίνητα που υπολογίζονται σε 500-600.000 εκτιμήσεις ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν ότι υπάρχει απώλεια εσόδων για το κράτος σε ΦΠΑ κοντά στα 80 με 100.000 εκ ευρώ το χρόνο .


Πηγή:asfalisinet.gr

ΤΡΙΜΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ 48 € 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.