Translate

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«Μπλόκαραν» οι πληρωμές υπερωριών στα νοσοκομεία! Άγρια κριτική από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

«Μπλόκαραν» οι πληρωμές υπερωριών στα νοσοκομεία! Άγρια κριτική από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Υπομονή και …επιμονή φαίνεται πως θα πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων καθώς δεν αναμένεται εντός του Ιουνίου να λάβουν τα χρήματά τους από δεδουλευμένες Αργίες, Κυριακές και νυχτερινά.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά μόλις τώρα οι υγειονομικές περιφέρειες αρχίζουν να συγκεντρώνουν τα στοιχεία για την καταγραφή.

Όλα αυτά όμως την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου υγείας είχε διαβεβαιώσει τουςεργαζόμενους ότι στις 27 Ιουνίου θα πληρωθούν έστω το πρώτο τετράμηνο για τις ημέρες που έχουν εργασθεί.
Όπως όλα δείχνουν με βάση τις διαδικασίες που απαιτούνται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν αναμένεται να πάρουν τα χρήματά τους πριν τα μέσα Ιουλίου.

Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν φέρει στα …άκρα ακόμη και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει λόγο για «χοντρό δούλεμα» και για προκλητική τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής Υγειονομικών (ΜΕΤΑ Υγειονομικών) προτείνει στον κλάδο να υπάρξει γενίκευση των επισχέσεων στα νοσοκομεία στις 27 Ιουνίου, ημερομηνία που υποτίθεται ότι θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι.

Τα γραφειοκρατικά «κολλήματα»

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι των εργαζομένων όταν ήρθε στο φως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έφτασε στα Νοσοκομεία της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Το email της ΥΠΕ αποδείκνυε ότι αναζητούνται τώρα τα στοιχεία για το ύψος των πρόσθετων αμοιβών για το πρώτο τετράμηνο του 2015, για να καθοριστεί το ύψος της επιχορήγησης.

Όμως το ζήτημα είναι πως για να είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να καταβληθούν τα χρήματα στις 27 Ιουνίου θα έπρεπε έως τις 18 Ιουνίου να αποσταλούν όλα τα στοιχεία, καθότι τότε κλείνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και δε δέχεται άλλα στοιχεία για τις πληρωμές που θα γίνουν στις 27 Ιουνίου.

Όπως όλα δείχνουν με βάση τις γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των στοιχείων για να δοθεί το ρευστό.

Και αυτό διότι πέρα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων απαιτείται η έκδοση των σχετικών ενταλμάτων από τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων η θεώρηση από τις υπηρεσίες παρέδρου καθώς και η πίστωση στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων των σχετικών ποσών.

Όλα αυτά βέβαια εφόσον καταβάλει τα χρήματα το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τους υπολογισμούς των εργαζομένων οι …μέρες δε βγαίνουν και όλα δείχνουν πως οι ημερομηνίες θα χαθούν. Έτσι οι εργαζόμενοι δεν αναμένεται να δουν το χρώμα του χρήματος πριν τα μέσα Ιουλίου.

Και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας από την άλλη κινούνται με ρυθμούς ….ετήσιας δραστηριότητας αφού ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προυπολογισμοί των νοσοκομείων  από όπου θα αντληθούν και τα ποσά για τις πληρωμές των εργαζομένων.

«Μιλάμε λοιπόν για «χοντρό δούλεμα» που οι εργαζόμενοι δεν το ανέχονται, αφού δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν σε «διαπραγμάτευση» τα δεδουλευμένα τους» λένε χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και προτείνουν στην Ομοσπονδία τους(ΠΟΕΔΗΝ) να γίνει γενίκευση των επισχέσεων από τις 27 Ιουνίου.

Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.