Translate

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Διάρρηξη μυστήριο στο Ιπποκράτειο! Τι έκλεψαν. ΕΔΕ από τη διοίκηση


Διάρρηξη μυστήριο στο Ιπποκράτειο! Τι έκλεψαν. ΕΔΕ από τη διοίκηση



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


 Ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουνίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, κάνοντας άνω κάτω τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών αλλά και της διοίκησης.
Η είδηση προκαλεί έντονες συζητήσεις στους κόλπους του νοσοκομείου τόσο για τον τρόπο που εισέβαλαν στο κτίριο οι διαρρήκτες, όσο και για αυτά που αναζητούσαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί πως οι ληστές κατάφεραν να μπουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και να κινηθούν με άνεση στα γραφεία επί ώρα, δεδομένου ότι το νοσοκομείο φρουρείται.

Βέβαια αυτό που αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη μυστήριο είναι ότι έψαχναν επισταμένως σε συρτάρια και αρχεία ανοίγοντας φακέλους και έγγραφα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν τελικά κάτι συγκεκριμένο.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ταμείο όπου και κατάφεραν με τον πυροσβεστήρα να σπάσουν το αλεξίσφαιρο τζάμι του χώρου και να μπουν στο σημείο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.
Από εκεί κατάφεραν να αφαιρέσουν μόλις 2500 ευρώ, καθώς οι καθημερινές εισπράξεις παραδίδονται στην τράπεζα.

Η υπόθεση έχει κινήσει υποψίες σχετικά με τα πραγματικά αίτια της διάρρηξης, δεδομένου πως στο χώρο φυλάσσονται διάφορα έγγραφα από έρευνες και ΕΔΕ, ενώ η διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρά είχε καταγγείλει στο παρελθόν υπόθεση δωροδοκίας στο Νοσοκομείο Σωτηρία εναντίον εργαζομένου, υπόθεση που μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί πλήρως.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρά διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οι διαρρήκτες να εισέβαλαν στο νοσοκομείο για να αφαιρέσουν πολύτιμα έγγραφα. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Λέω κατηγορηματικά όχι διότι δεν πήραν έγγραφα ή αποτελέσματα κάποιων ΕΔΕ ή ερευνών.
Στόχος τους ήταν να πάρουν χρήματα αλλά κατόρθωσαν να πάρουν μόνο 2500 ευρώ προκαλώντας βέβαια κάποιες υλικές ζημιές στο νοσοκομείο. Νομίζω πως πίστευαν ότι θα έβρισκαν περισσότερα. Πιθανώς πρόκειται για τη «μαφία των νοσοκομείων» καθότι και στο παρελθόν κάποιοι είχαν μπει στο Παίδων αλλά και στο Σωτηρία».

Η διοικήτρια του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της διάρρηξης, ενώ η αστυνομία ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή το νοσοκομείο για να βρει στοιχεία.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε και φωτιά στο Ιπποκράτειο έπειτα από βραχυκύκλωμα σε ένα air-condition.
Η φωτιά σβήστηκε ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημίες.



Πηγή:healthreport.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.