Translate

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Προ των πυλών" του ΕΣΥ οι ασφαλιστικές εταιρείες





«Προ το πυλών» φαίνεται ότι είναι η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στο ΕΣΥ. Ήδη ο υπουργός Υγείας αποφάσισε τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες στο Σύστημα Υγείας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση αρμοδιότητα της Ομάδας είναι η «διεξοδική διερεύνηση της λειτουργίας καθώς και του νομοθετικού πλαισίου των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στο σύστημα υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε «ανοίξει» ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας. Τότε είχε διατυπώσει την πρόθεση του για συνεργασία σε σε δύο τομείς: 


Στην εφαρμογή κοινών ιατρικών πρωτοκόλλων με στόχο την μείωση του κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας και οι ασφαλιστικές θα συμφωνούσαν σε κοινά ιατρικά πρωτόκολλα για συγκεκριμένα «πακέτα» νοσηλείας.

Στην εφαρμογή «προνομίων» για τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών που νοσηλεύονται σε κρατικά νοσοκομεία. Για παράδειγμα, ειδικά ασφαλιστικά πακέτα στους ασφαλισμένους οι οποίοι επιλέγουν τα απογευματινά χειρουργεία δημόσιων νοσοκομείων.

Πηγή:healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.