Translate

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ασφαλιστική εταιρία «τεστάρει» ποιοι, που και γιατί λένε τα περισσότερα ψέματα!


http://www.asfalisinet.gr/wp-content/uploads/2015/06/0615103053.png

Η Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Privilege προχώρησε σε μια έρευνα για να τεστάρει ποια από τα δύο φύλα λένε τα περισσότερα ψέματα ,ο λόγος που λένε ψέματα και οι χώροι που συνήθως λέγονται τα ψέματα ,μέσα από ένα δείγμα 2000 ατόμων.


Τώρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα προκύπτουν τα παρακάτω:


Το 55% δήλωσε ότι είπε ψέματα «για να κάνει κάποιον να νιώσει καλύτερα» και το 32% «για να μην μπλέξει». Ενας στους τέσσερις χρησιμοποίησε τη φράση «η ζωή είναι περίπλοκη» για να περιγράψει τον λόγο για τον οποίο καταφεύγει σε ψέματα, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι λένε ψέματα «για να αποδείξουν κάτι» ή «για να γλιτώσουν» από μια δύσκολη κατάσταση.
Ενα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων απάντησε ότι λέει ψέματα για θέματα που αφορούν την εργασία, τον μισθό και το βάρος του. Περίπου το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είπε ψέματα μόνο και μόνο για να μην πληγώσει κάποιον, ενώ ένας στους δέκα ανέφερε ότι τελικά το ψεματάκι που χρησιμοποίησε κατέληξε να πληγώνει το άτομο που προσπαθούσε να προστατεύσει εξαρχής.
Η έρευνα όμως δεν στάθηκε σε αυτά μόνο τα ευρήματα, προχώρησε και στην καταγραφή απαντήσεων στους χώρους που λέγονται τα ψέματα. Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι τα περισσότερα ψέματα λέγονται στο σπίτι, γραφείο και social media . Ωστόσο υπάρχουν και δύο χώροι που το ψέμα πέφτει κατακόρυφα και αυτοί είναι τα δικαστήρια και τα χειρουργεία .
Ως προς το ηλικιακό γκρουπ που παραδέχεται ότι ψεύδεται συχνά αυτό είναι η ηλικία των 46 ετών. Στην κορυφή των ατόμων που δέχονται τα περισσότερα ψέματα βρίσκεται ο φιλικός κύκλος για το 30% των ερωτηθέντων. Αμέσως μετά ακολουθούσαν οι συνάδελφοι, οι σύντροφοι και τα παιδιά.

Πηγή:asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.