Translate

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ρουσφετολογικές μετακινήσεις στα υπό κατάργηση νοσοκομεία

Δεν λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που δίνει το ΑΣΕΠ, σημειώνει η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ).

Ρουσφετολογικές μετακινήσεις στα υπό κατάργηση νοσοκομείαΤην καταγγελία ότι οι μετακινήσεις προσωπικού στα υπό κατάργηση νοσοκομεία γίνεται με ρουσφετολογικά κριτήρια, έκανε την Τετάρτη η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της σημειώνει ότι υπήρξαν μετακινήσεις εργαζομένων με απόφαση του υπουργού Υγείας και χωρίς να ληφθεί υπόψη η μοριοδότηση κάθε εργαζόμενου που είχε κάνει το ΑΣΕΠ.

Στα οκτώ νοσοκομεία, το προσωπικό μοριοδοτήθηκε με κριτήρια που ορίζουν οι Υπουργικές Αποφάσεις και επικυρώθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Με βάση αυτή τη διαδικασία, προέκυψαν... οι 1.665 υπάλληλοι για διάθεση σε άλλα νοσοκομεία. Εξαιρέθηκαν υπάλληλοι με κοινωνικά κριτήρια.
Μέρος εργαζομένων, οι οποίοι διέθεταν τα περισσότερα μόρια και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, θα κάλυπταν τις νέες, μειωμένες δραστηριότητες των καταργημένων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, όλα αυτά ήταν 'σχέδια επί χάρτου':

'Με ρουσφετολογικά κριτήρια, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, επιστρέφουν με τρίμηνες μετακινήσεις ή μετακινήσεις, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που διαθέτουν από το ΑΣΕΠ'.

Οι αποφάσεις αυτές – διευκρινίζει – λαμβάνονται από τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ):
'Ο υπουργός βάπτισε τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, κινητικότητα, η οποία με ρουσφετολογικά κριτήρια μετατρέπεται σε πλασματική διαθεσιμότητα.
Ακόμη και σήμερα, στο κουφάρι του ΕΣΥ παίζει μικροκομματικά παιχνίδια και η μοριοδότηση αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους αρεστούς και κομματικούς φίλους του'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.