Translate

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ανάπηρη Αναστασία έζησε φυσιολογικά επειδή η Ήρα την αγάπησε πολύ


Στο www.zoosos.gr κάνουμε συχνά αναφορά στα ανάπηρα ζώα και στη φυσιολογική ζωή, που μπορούν να ζήσουν, αν κάποιος τα αγαπήσει πραγματικά. Σπάνια όμως δείχνουμε βίντεο με μια γάτα για παράδειγμα να τρέχει χάρη στις ρόδες, που έχει το αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο χρησιμοποιεί για να περπατάει...

  Σε αυτό το video μπορείτε να δείτε πως τα κατάφερνε η Αναστασία εξαιτίας της μεγάλης αγάπης που έδειξε για κείνη η Ήρα. Η Αναστασία ήταν η γάτα της Ήρας Πανανίδου και το ένα από τα τετράποδα της οικογένειας.



Αυτή είναι η ιστορίας τους

Την ψιψίνα η Ήρα τη βρήκε χτυπημένη πριν από μερικούς μήνες συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο στον Πειραιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη μάζεψε το μωρό, που ήταν τότε περίπου τεσσάρων εβδομάδων, και το μετέφερε σε κτηνίατρο της περιοχής. Η ακτινογραφία έδειξε ότι είχε πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της σπονδυλικής στήλης. Ο κτηνίατρος της είπε ότι αν χειρουργούσαν την Αναστασία το ζώο μπορεί και να κατάφερνε να ξαναπερπατήσει.



Η Ήρα με βοήθεια των συναδέλφων της στην Ε.Ρ.Τ. συγκέντρωσε τα χρήματα για τα νοσήλια και την επέμβαση. Αυτό το χειρουργείο στοίχισε 400 ευρώ. Τα έξοδα όσο περνούσε ο καιρός διαρκώς αυξάνονταν – καθώς προέκυπταν και πολλά άλλα προβλήματα – όμως η ψιψίνα δεν περπάτησε.



Η Ήρα προσπαθώντας να βοηθήσει τη γατούλα της επισκέφθηκε 8 διαφορετικούς κτηνιάτρους στην Αττική. Όλοι της είπαν ότι το ζώο δεν θα ξαναπερπατήσει και ο γιατρός χειρούργησε το ζώο μόνο και μόνο για να της πάρει τα χρήματα, ενώ ήξερε την εξέλιξη που θα είχε ένα τέτοιο χειρουργείο.



«Δέθηκα μαζί της» μας είπε η Ήρα και εξήγησε στο www.zoosos.gr τη λύση που βρήκε με το αναπηρικό καροτσάκι. «Έψαξα και βρήκα στο διαδίκτυο κάποιον που κατασκευάζει "οδηγούς ανάπηρων" και της έφτιαξε αυτό που βλέπετε στο βίντεο, ώστε να είναι στα μέτρα της. Ξόδεψα και την αποζημίωση της Ε.Ρ.Τ. σε γιατρούς και φάρμακα και πίστευα σ’ αυτήν μέχρι τέλους.



Η Αναστασία και η Ε.Ρ.Τ. ήταν το στοίχημα μου. Ήμουν διατεθειμένη να την κρατήσω έτσι ανάπηρη για πάντα κι ας ήταν πάρα πολύ δύσκολο.



Η Αναστασία μου "έφυγε" από ειλεό στις 30 Οκτωβρίου. Ο ειλεός, δηλαδή η δυσλειτουργία του εντέρου, προκλήθηκε από την νέκρωση του πίσω μέρους του σώματος της. Έχω δυο σκυλιά, όμως κανένα άλλο ζώο δεν έχει αγγίξει τόσο την ψυχή μου όπως η Αναστασία μου» μας είπε η Ήρα.



Αν και το ζώο τελικά δεν τα κατάφερε και έζησε ανάπηρο τους πέντε από τους έξι μήνες της ζωής του όμως αγαπήθηκε πολύ και ενδεχομένως να κατάλαβε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεν είναι όλοι επικίνδυνοι για τα ζώα.



Πάντα και παντού υπάρχουν και εκείνοι που νοιάζονται αν και είναι βέβαιο ότι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία.



Πηγή: www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.