Translate

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μπράβο Γιατρέ μου Κίνηση ανθρωπιάς που σώζει παιδιά!!!





Διάσημος σε όλο τον κόσμο για την φιλανθρωπική του δράση ο Ελληνας παιδοκαρδιοχειρουργός από την Κωνσταντινούπολη και καθηγητής στη Γενεύη Αυξέντιος Καλαγκός, έρχεται κάθε μήνα στη χώρα μας προκειμένου να χειρουργήσει παιδιά χωρίς αμοιβή.
Οπως ανέφερε στο iatronet, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αποφάσισε να βοηθήσει και τα παιδιά στην Ελλάδα που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, ξεκινώντας συνεργασία με το παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του ΜΗΤΕΡΑ.




«Ο μάγος της καρδιάς»
Ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι κάτοχος της πατέντας «Kalangos Ring». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό «δαχτυλίδι», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την... επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Επίσης, είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (Coeurs pour tous) για τον τρίτο κόσμο, το οποίο συμπλήρωσε 14 χρόνια ζωής και δημιουργικής δράσης. Ήδη, σε 15 χώρες του κόσμου ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ιδρύσει παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα, ενώ τώρα ξεκινάει ένα νέο φιλανθρωπικό σχέδιο στην Καμπούλ κι έπεται κι ένα στο Κιργιστάν, στην Κεντρική Ασία.
«Ο σκοπός του ιδρύματός μας δεν είναι μόνο να χειρουργεί παιδιά, αλλά και να εκπαιδεύονται όλοι οι γιατροί, καρδιοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακόμη και νοσηλεύτριες, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε οργανωμένα κέντρα σε κάθε χώρα», λέει ο κ. Καλαγκός και προσθέτει ότι «στη Γεωργία πάω 1-2 φορές το χρόνο, έχω εκπαιδευμένη ομάδα στο νοσοκομείο, η οποία χειρουργεί 250 περιστατικά το χρόνο. Στον Μαυρίκιο η ομάδα που εκπαιδεύτηκε στην κλινική μου στη Γενεύη χειρουργεί 500 περιστατικά κάθε χρόνο. Καλύπτουν έναν ολόκληρο ωκεανό, φέρνουν παιδιά από τη Μαδαγασκάρη κι άλλα νησιά. Μέχρι τώρα εκπαιδεύτηκαν 150 γιατροί και νοσηλεύτριες».

Για την κρίση
Ο ίδιος εκφράζει τη λύπη του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και προσθέτει ότι ο κόσμος αγωνίζεται.
«Πρέπει ο ελληνικός λαός να βρει τις λύσεις. Τα θαύματα τα πιστεύω. Στην οικονομία, όμως, δεν υπάρχουν θαύματα. Με εργασία μπορούμε να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση», υποστηρίζει ο κ. Καλαγκός.
Παράλληλα, αναφέρει ότι «πρέπει να έχεις μέσα σου τη διάθεση να προσφέρεις. Και πρέπει ο άνθρωπος να προσφέρει με τα λίγα που έχει. Ξέρετε, αυτοί που έχουν λίγα συνήθως προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Κι αυτοί που έχουν πολλά πρέπει να το σκεφτούν πρώτα, ώστε να μπορέσουν να δώσουν. Πρέπει να σπάσουμε αυτό τον εγωισμό, αυτή τη νοοτροπία, η οποία εμποδίζει την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία».
Άλλωστε, ο κορυφαίος καρδιοχειρουργός δεν ξεχνά ποτέ την Ελλάδα, την οποία αγαπά βαθιά και για την οποία είναι περήφανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.