Translate

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η παιδική πορνογραφία «χτυπά» την πόρτα μας

Σε εκατοντάδες συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε περισσότερες από δέκα χώρες του κόσμου σε μία συντονισμένη επιχείρηση. Στη χώρα μας, έντεκα άτομα εντοπίστηκαν να έχουν στους υπολογιστές τους και να ανταλλάσσουν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πως η παιδοφιλία δεν είναι φαινόμενο μόνο του εξωτερικού.

Περίπου δύο τρισεκατομμύρια δολάρια αποφέρει στους επιτήδειους τον χρόνο η διακίνηση τέτοιου υλικού και είναι το δεύτερο πιο κερδοφόρο έγκλημα μετά την διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου 200 νέες εικόνες παιδικού πορνογραφικού υλικού «ανεβαίνουν» καθημερινά, ενώ ένα στα... επτά παιδιά έχουν δεχθεί μία διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση κατά την πλοήγησή τους. Το ποσοστό των ελληνόπουλων, που δηλώνεις ότι τα έχουν προσεγγίσει παιδόφιλοι ανέρχεται στο είκοσι τοις εκατό.
Οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι άνδρες, ενώ το 66% των περιπτώσεων πρόκειται για συγγενείς του παιδιού-θύματος.
Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια, στην Ελλάδα είχαν εμφανιστεί 107.572 εικόνες παιδικής πορνογραφίας και είχαν γίνει 119 συλλήψεις. Δυστυχώς, όμως, οι αριθμοί αυτοί εκτοξεύτηκαν από τότε και ύστερα.

Η «ΑΡΑΧΝΗ» ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Με την κωδικό «Αράχνη» ονομάζεται ένα software, που δημιουργήθηκε από το FBI και έφτασε πλέον και στην ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν τη δυνατότητα να κωδικοποιούν και να εντοπίζουν κάθε φωτογραφία και video με σχετικό υλικό, που βρίσκεται στο διαδίκτυο. Ακολουθούν τα ίχνη τους και βρίσκουν τους υπολογιστές από τους οποίους και στους οποίους διακινούνται.
Από το 2007 άλλαξε η νομοθεσία και δεν θεωρείται παράνομη μόνο η διακίνηση του υλικού, αλλά απλά και μόνο η θέασή του.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

Οι εμπλεκόμενοι είναι αυτό, που λέμε, πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Μεγαλοεπιχειρηματίες, γιατροί, ιερείς. Κατά μέσο όρο, οι παιδόφιλοι είναι ηλικίας από είκοσι ως πενήντα ετών. Πολλοί είναι παντρεμένοι και μάλιστα με παιδιά. Τα πορνογραφικά sites, από τα οποία προμηθεύονται οι παιδόφιλοι το παράνομο υλικό είναι καλά καμουφλαρισμένα, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα από τις διωκτικές αρχές.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ακόμα και από την προσχολική ηλικία καλό είναι να μάθετε το παιδί σας τι είναι σωστό και τι όχι. Σε αυτήν την τρυφερή ηλικία, μπορεί να πάρει μία ιδέα για την έννοια του χυδαίου. Πολύ βασικό είναι να είναι και οι γονείς προσεκτικοί σε αυτά, που αναρτούν στο διαδίκτυο. Αποφύγετε τις γυμνές ή αισθησιακές φωτογραφίες, ακόμα και εκείνες με… νάζι. Και φυσικά, μόλις το παιδί ξεκινήσει την πλοήγηση πρέπει να είστε διπλά υποψιασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.