Translate

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσίευμά μας για την Ιδιωτική Ασφάλιση. Πηγή:Ασφαλιστική Αγορά




Από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από το ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΜΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ μας απεστάλη, στις 14 Ιανουαρίου, η ακόλουθη απάντηση:

«Σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρεται στην ανησυχία για το πώς αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση την Ιδιωτική Ασφάλιση σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, θα συνεργαστεί με όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις στην προσπάθεια ανάπτυξης της τραυματισμένης οικονομίας της χώρας μας.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά προς την Κοινωνική Ασφάλιση.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης με τα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων χρόνων, που προέκυψαν από ελλιπή ως ανύπαρκτη εποπτεία του κράτους και από ανεξέλεγκτες κινήσεις ιδιοκτητών, που σκοπό έχουν μόνο το προσωπικό τους κέρδος αγνοώντας τα δικαιώματα των ασφαλισμένων αλλά και των εργαζομένων.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα θέσει το πλαίσιο για υγιή ανάπτυξη με αξιοκρατικούς και δίκαιους κανόνες για όλους.

Όποιοι, σήμερα επιβουλεύονται την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όποιοι προσπαθούν να κερδίσουν επενδύοντας στο φόβο να ξέρουν ότι θα χάσουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική λύση ελπίδας για τον ελληνικό λαό. Μια λύση που βάζει στην πρώτη γραμμή τις ανάγκες και το συμφέρον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
 

Κερασίνα Ραυτοπούλου

Μέλος της γραμματείας του τμ. Οικονομικής Πολιτικής

Συντονίστρια χρηματοπιστωτικού».



Σαφώς προκύπτουν από την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμά μας δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών δεν έχει επιτύχει να ενημερώσει τον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό για το τι αντιπροσωπεύει, τι επιδιώκει και τι διεκδικεί.

Δεύτερον, υπάρχει η καλή προαίρεση για να αντιμετωπιστούν τα θέματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως απλώς τα υποπτεύονται και τα θεωρούν συναφή (τα προβλήματα εννοούμε που υπάρχουν στον Κλάδο) με εκείνα άλλων κλάδων και δραστηριοτήτων.

Για τον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι δεδομένος ο συμπληρωματικός του ρόλος παγκοσμίως. Αυτό, όμως, αφορά τις ασφαλίσεις προσώπων.

Υπάρχει και ο μεγάλος όγκος ασφαλιστικής δραστηριότητας που άπτεται της διαχειρίσεως των εμπραγμάτων κινδύνων. Δηλαδή, των ασφαλίσεων έναντι φυσικών καταστροφών (πυρός, σεισμού και καταστροφικών κινδύνων), της απωλείας κερδών, της ασφαλίσεως σκαφών, της ασφαλίσεως μεταφορών, της ασφαλίσεως εγγυήσεων και πιστώσεων, της ασφαλίσεως μηχανοκινήτων οχημάτων, της ασφαλίσεως αεροσκαφών, και άλλων συγκεκριμένων κλάδων, για τους οποίους η Κοινωνική Ασφάλιση δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και καμία αρμοδιότητα.

Εκεί εδράζεται το μεγάλο μέρος όχι μόνον της δραστηριότητας αλλά και των προβλημάτων που γεννώνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η οποία δεν λειτουργεί πλέον από άτομα-επιχειρηματίες, αλλά κυρίως από πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα έχουν διαμορφώσει περιβάλλον ολιγοπωλίου.

Η άσκηση της εποπτείας των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων έχει ανατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία πλέον, ως γνωστόν, είναι υπάλληλος του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεδομένης της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, δηλαδή της προεκλογικής περιόδου που καταλήγει σε λίγες ημέρες, κρατάμε την ευαισθησία του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί και ευελπιστούμε ότι εκ των πραγμάτων θα διευκρινιστούν και τα πράγματα και οι προθέσεις, εκ των υστέρων.

Δημήτρης Ρουχωτάς
Πηγή:aagora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.