Translate

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα αλλάξει το σώμα μας το 2015


 



Φέτος προβλέπεται μια ακόμη… παραγωγική χρονιά καθώς το σώμα μας θα περάσει νομοτελειακά από μια σειρά μεταμορφώσεων και αλλαγών στις οποίες σπανίως δίνουμε σημασία.

Όλα αλλάζουν στην Φύση, ασχέτως ρυθμών, γιατί εμείς να αποτελούμε εξαίρεση; Για πολλούς αλλαγή σημαίνει συνήθως ένα νέο κούρεμα, λίγα παραπάνω κιλά ή μια γερή δίαιτα, περισσότερη άσκηση για τέλειους κοιλιακούς ή απλώς… κραιπαλοθεραπεία! Όσο όμως εμείς ασχολούμαστε με αυτά, το σώμα μας δεν σταματά να περνάει τις δικές του, αόρατες και μη, αλλαγές και μεταμορφώσεις, επιβεβαιώνοντας στα γενέθλιά μας αυτό που μαρτυρούν και τα κεράκια στην τούρτα: ότι δεν είμαστε πια όπως είμασταν δώδεκα μήνες νωρίτερα!

Επιστήμονες κάθησαν και υπολόγισαν σε απτά δεδομένα τις βασικές αλλαγές που υφίσταται σε ετήσια βάση το ανθρώπινο σώμα, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά στοιχεία στο World Science Festival.

Έτσι, και τίποτα να μην κάνουμε, τα μαλλιά μας θα μεγαλώσουν κατά μέσον όρο 15,25 εκατοστά, θα χάσουμε 3,6 κιλά δέρματος, 344,4 λίτρα σάλιου, 511 λίτρα ούρων, 18 έως 25 τρισεκατομμύρια κύτταρά μας θα πεθάνουν λόγω απόπτωσης είτε εξαιτίας προσβολής τους από κάποιον ιό και η καρδιά μας θα χτυπήσει κάπου 35 εκατομμύρια φορές –για τους ερωτευμένους μάλλον περισσότερες.

Επίσης, τρώμε-δεν τρώμε τα νύχια μας, αυτά θα μεγαλώσουν σχεδόν 2,5 εκ. μέχρι την εκπνοή του 2015 ενώ τα αιμοπετάλια θα διατηρήσουν τον τίτλο των πιο (μικρο)κοσμογυρισμένων αφού οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα ταξιδέψουν περίπου 6,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα μας… Και τώρα που μάθαμε σε αριθμούς πώς αλλάζει το σώμα μας όταν εμείς δεν κοιτάμε, ας συνεχίσουμε την ζωή μας και ό,τι κάναμε. Το ίδιο άλλωστε θα κάνει κι αυτό.

Πηγή:iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.