Translate

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Άρχισαν τα όργανα! Κλείνουν μία μία κλινικές σε δημόσια νοσοκομεία λίγο πριν τις εκλογές


 



Μέσα στην αναμπουμπούλα των εκλογών φαίνεται ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν λουκέτο σε κλινικές δημοσίων νοσοκομείων.

Αναστάτωση επικρατεί στο Έβρο και ειδικότερα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τις…πρωτοβουλίες του διοικητή ο οποίος φέρεται αυθαίρετα να βάζει λουκέτο σε βασικές κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.


Και το ζήτημα είναι πως παρά τις αντιρρήσεις αλλά και τις διαφορετικές οδηγίες που φαίνεται πως έχει ακόμη και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκείνος προχωρεί… ακάθεκτος.
Όπως σημειώνουν μάλιστα οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ο συγκεκριμένος διοικητής φέρεται να μην υπακούει ούτε καν στις εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει: «Παρά τις ρητές εντολές που έχει λάβει από τον υπουργό Υγείας, ο εν λόγω Διοικητής αρνείται να υπακούσει και να σταματήσει τη διαδικασία κατάργησης Κλινικών, συμπεριφερόμενος ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης την οποία διαχειρίζεται κατά το δοκούν.


Καλούμε τον υπουργό Υγείας να επαναφέρει άμεσα στην τάξη τον κ. Λαζόπουλο και να αποτρέψει τη διάλυση του ΕΣΥ στην ακριτική περιοχή του Έβρου.
Αρκετά πια με τους πειραματισμούς και τη διάλυση των δημόσιων δομών υγείας που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία σε ακραία ανθρωπιστική κρίση».


Είναι απορίας άξιον πάντως πως ένας διοικητής νοσοκομείου προχωρά σε καταργήσεις κλινικών εφόσον οι εντολές που λαμβάνει είναι διαφορετικές…
Να σημειωθεί πάντως πως στο πλαίσιο των γενικότερων κουρεμάτων που ήταν σε εξέλιξη όλο το προηγούμενο διάστημα στο ΕΣΥ, έπρεπε να συρρικνωθούν κλινικές και τμήματα για λόγους …τρόικας και οικονομίας.
Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.