Translate

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κώδωνας κινδύνου για τα νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης




Να βάλουν λουκέτο κινδυνεύουν κλινικές στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου τα οποία εν πολλοίς εξυπηρετούν ολόκληρο το νησί.
Της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τεράστιο προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς σύμφωνα με το διοικητή των δύο νοσοκομείων, κ. Νίκο Χαριτάκη, “μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δυο στελέχη της παθολογικής κλινικής συνταξιοδοτήθηκαν”, γεγονός που ανέδειξε το πρόβλημα. "Μετακινήθηκε μια γιατρός από το ΠΑΓΝΗ και σε μια άγονη θέση επικουρικού γιατρού που είχε προκηρυχθεί, έρχεται αυτές τις μέρες άλλος γιατρός” , συμπλήρωσε ο κ.Χαριτάκης δίνοντας το στίγμα των προσπαθειών που καταβάλει ώστε να "μπαλώσει" τα κενά.

Ο γ.γ. των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Γρηγόρης Κοκοβάκης τόνισε πάντω από την πλευρά των εργαζομένων ότι ο μειωμένος προϋπολογισμός οδηγεί σε αδιέξοδο, καθώς τα νοσοκομεία δε θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά, τα οποία πληθαίνουν συνεχώς. “Οι πόροι δεν επαρκούν και θα προκύψουν περικοπές τις οποίες θα υποστεί η κοινωνία της Κρήτης” , κρούει τον κώδωνα κινδύνου ο κ. Κοκοβάκης.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΓΝΗ, ο γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων, αποκάλυψε ότι “χρειάζεται μόνιμο προσωπικό” τονίζοντας ότι η έλλειψη ειδικοτήτων θα οδηγήσει σε κλείσιμο κάποιων κλινικών. Και τα προβλήματα αυτά οδηγούν τους πολίτες στο μονόδρομο του ιδιωτικού τομέα.

Πηγή:iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.