Translate

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Πέφτουν» κεφάλια στα νοσοκομεία! Έρχονται απομακρύνσεις διοικητών δια χειρός Κουρουμπλή


«Πέφτουν» κεφάλια στα νοσοκομεία! Έρχονται απομακρύνσεις διοικητών δια χειρός Κουρουμπλή
 


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τη λίστα με τους διοικητές των νοσοκομείων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ήδη στα χέρια του ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως ήρθε…προετοιμασμένη καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, έχουν κλειδώσει ήδη τα ονόματα που θα διαγραφούν από τον χάρτη των διοικήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ξεκίνημα θα γίνει από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά καθώς πολλά από αυτά αποτελούν σημεία αναφοράς για το ΕΣΥ και οι θέσεις των διοικήσεων καλύπτονται από γαλάζια και πράσινα στελέχη.

Είναι γνωστό εξάλλου πως η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε …μοιράσει τις θέσεις στα δικά της παιδιά ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων που συμμετείχαν στην κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό βέβαια ξεπεράστηκαν οι έστω νομότυπες διαδικασίες που είχαν ανακοινωθεί περί της συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε διαγωνισμό με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.

Ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας δε φαίνεται να προχωρήσει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον σε σαρωτική αλλαγή όλων των διοικητών, αφού θεωρείται σφόδρα πιθανό να διατηρηθούν οι άξιοι που έχουν φέρει αποτελεσματικότητα και καλή λειτουργία στις νοσοκομειακές μονάδες.

Άλλωστε όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου υγείας στο HealthReport.gr, αυτή τη στιγμή είναι μάλλον αδύνατον να βρεθούν πάνω από 100 στελέχη που να γνωρίζουν από διοίκηση και να λάβουν τη θέση είτε του διοικητή είτε του υποδιοικητή στα νοσοκομεία της χώρας και να προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιον από τους καλά γνωρίζοντες ότι σε θέση διοικητή θα βρεθούν πιθανώς και στελέχη που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ λόγω και της παλαιάς σχέσης του Παναγιώτη Κουρουμπλή με το κόμμα.

Μ αυτά και μ αυτά πάντως οι νυν διοικητές και υποδιοικητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για το πότε θα δούνε την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ αφήνοντας όμως τα νοσοκομεία να δουλεύουν στον…αυτόματο.

Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.