Translate

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Για υπεξαίρεση χρημάτων από ασφαλιστικές εταιρείες κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές κύπριος επιχειρηματίας



Βαριές κατηγορίες προσάπτουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές σε Κύπριο επιχειρηματία που είχε εμπλακεί και σε υπόθεση που αφορούσε την πρώην ασφαλιστική εταιρία συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη Πρώτη Ασφαλιστική .

Όπως αναφέρει η Κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ( Πηγή: politis-news.com )για υπεξαίρεση χρημάτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες είχε συμμετοχή και κατ’ επέκταση χρημάτων των ασφαλιζομένων σε αυτές, τα οποία στη συνέχεια οικειοποιήθηκε, κατηγορείται ευθέως ο συμπατριώτης μας γνωστός επιχειρηματίας Λάμπρος Χριστοφή από τις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που του έχουν προσάψει οι ανακριτές, πρόεδροι πρωτοδικών Χρ. Παπακώστας και Δ. Καβαλλάρης στις αρχές καλοκαιριού και για το οποίο απολογήθηκε ο κ. Λάμπρος Χριστοφή στις 5 περασμένου Σεπτεμβρίου, παρατίθεται μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνοψη που αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα:

«Στόχος εσού και των ανωτέρω συγκατηγορουμένων σου (κατόπιν συναπόφασής σας και με κοινή δράση) από όλες τις ανωτέρω πράξεις (σ.σ. οι οποίες παρατίθενται με πάσα λεπτομέρεια) ήταν -όπως ήδη προεκτέθηκε και σε κάθε περίπτωση χωριστά- με τη διαχείριση της προερχόμενης από αξιόποινες πράξεις περιουσίας, τη χρήση των χρηματοπιστωτικών μέσων, των συνεχών εμβασμάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, της συμψηφιστικής λογιστικής, τη χρήση εν γένει του τραπεζικού συστήματος των οποίων ήσαστε άριστοι γνώστες και τη χρήση των ανωτέρω εδρευουσών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή εξωχωρίων εταιρειών στις οποίες είσαστε αποκλειστικοί μέτοχοι, πρόεδροι ή μέλη των διοικητικών συμβουλίων ή πραγματικοί δικαιούχοι -κατά περίπτωση- οι ίδιοι, να νομιμοποιήσετε τα ανωτέρω έσοδα προερχόμενα από την παράνομη συμπεριφορά της σύστασης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, απιστίας και υπεξαίρεσης εις βάρος των ανωτέρω ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλισμένων σε αυτές, γεγονός που το πετύχατε καθώς τα ίχνη της περιουσίας (χρημάτων) που αποκτήθηκε από την ανωτέρω δραστηριότητα έχουν εξαφανιστεί και τα έχετε αφομοιώσει στην περιουσία σας ή στην περιουσία αγνώστων εταιρειών εντός ή εκτός Ελλάδος που ελέγχετε, με νομιμοφανή τρόπο».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας μαζί με ένα ακόμη άτομο είχαν τεθεί υπό κράτηση από τις Κυπριακές αρχές τον Δεκέμβριο του 2011 έπειτα από παράπονο επιχειρηματία από τη Λάρνακα με βάση το οποίο Χριστοφή και ένα δεύτερο άτομο οικειοποιήθηκαν ποσό 6εκ. ευρώ το οποίο ήταν προκαταβολή για 1022 οικόπεδα στη Ρουμανία που πούλησε στην Πρώτη Ασφαλιστική έναντι 25εκ. ευρώ.
Πηγή:asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.