Translate

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αβοήθητος τοκετός στο σπίτι: Επικίνδυνος για βρέφος και μητέρα




Ο τοκετός στο σπίτι διακρίνεται στον τοκετό που ο μαιευτήρας είναι παρών και στον αβοηθητο τοκετό, που η γυναίκα γεννάει μόνη και εντελώς αβοήθητη.



Πρόσφατα, ειδικά σε χώρες τη Βόρειας Ευρώπης, συνηθίζεται η κατάργηση της μαιευτικής, ιατρικής παρέμβασης από ιατρό ή μαια και αρκετές γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν μόνες και αβοήθητες στο σπίτι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο άνθρωπος έιναι, ίσως, το μόνο θηλαστικό που ανέκαθεν ζητούσε βοήθεια κατά τη διάρκεια του τοκετού, από τα προιστορικά ακόμη χρόνια.

Διαφωνώ κατηγορηματικά με τον αβοήθητο τοκετό στο σπίτι, πιστεύοντας ότι τον 21ο αιώνα, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην πρόσβαση σε υψηλές μαιευτικές υπηρεσίες.

Πρόσφατα και όχι άδικα, ένας εισαγγελέας στην Αυστραλία απήγγειλε κατηγορίες σε κυρία, η οποία (μετά απο οδηγίες που πήρε από το διαδίκτυο) επιχείρησε να γεννήσει αβοήθητη στο σπίτι, με αποτέλεσμα τον θάνατο του μωρού της.

Σύμφωνα με μελέτες από την Ευρώπη και την Αμερική, οι επιπλοκές και ο θάνατος του εμβρύου στον αβοήθητο τοκετό είναι πολύ πιο αυξημένος από τον τοκετό όπου υπάρχει μαιευτική παρέμβαση.


Πηγή: www.drkakaletris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.