Translate

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Απειλές, ύβρεις και τρομοκρατία στο νοσοκομείο Καλαμάτας! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι




 Απειλές, ύβρεις και τρομοκρατία στο νοσοκομείο Καλαμάτας! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι



Της Έλενας Μπρέγιαννη

Πολεμική…είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν για πέμπτη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αργιών και νυχτερινών, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με απειλές και ύβρεις.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων, »Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας οργανωμένης προσπάθειας υπονόμευσης των κινητοποιήσεων μας, μιας καλά ενορχηστρωμένης εκστρατείας τρομοκράτησης του προσωπικού που βρίσκεται σε επίσχεση. Μεγαλοδιευθυντές κλινικών απειλούν με αναφορές και εισαγγελείς, προσωπικό που κινητοποιείται καθυβρίζεται και απειλείται».

Παράλληλα,σύμφωνα με τους εργαζόμενους περιστατικά βαφτίζονται ως «επείγοντα» προκειμένου να παραβιαστεί το προσωπικό ασφαλείας και να πιεστεί μπροστά στο «καλό του ασθενούς».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για καταβολή των πιστώσεων για τα χρωστούμενα, καμιά πληρωμή δεν έχει γίνει στο προσωπικό και παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε περικοπή 40% των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων νυχτερινών και αργιών για το μήνα Δεκέμβριο, επειδή δεν επαρκούν τα χρήματα…

Οι εργαζόμενοι που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των επικουρικών και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, θα προχωρήσουν την Παρασκευή 29 Μάιου στις 9 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αιτήματα τους στον μεσσηνιακό λαό.

Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.