Translate

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ούτε...θαύμα της Αγίας Βαρβάρας δεν λύνει τα προβλήματα του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”


Ούτε...θαύμα της Αγίας Βαρβάρας δεν λύνει τα προβλήματα του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”


Αξεπέραστα είναι τα προβλήματα του ογκολογικού νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και δεν αρκεί η θεία χάρις για να ξεπεραστούν...


Εξάμηνες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία. Υποστελέχωση όλων των τμημάτων. Κλειστά τμήματα και ταλαιπωρία για ασθενείς και εργαζόμενους...

Αυτή είναι η εικόνα που αντιμετωπίζει σήμερα το ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, στο οποίο θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

“Το νοσοκομείο είναι κυριολεκτικά υπό κατάρρευση”, αναφέρει στην εφημερίδα “Έθνος” ο Κώστας Καταραχιάς, ειδικευόμενος γιατρός και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο κ. Καταραχιάς επισημαίνει ότι το νοσοκομείο έχει 365 κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, με αναλογία περίπου δύο προς έναν.

Η χρηματοδότησή του έχει μειωθεί κατά περίπου 50% την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις σε αναγκαίο υλικό.
Κλειστό
Σε πρόβλημα οδήγησε και η συγχώνευση του νοσηλευτικού ιδρύματος με το πρώην 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, όπου αντιμετωπίζονταν ογκολογικά περιστατικά.

Το κτίριο του 6ου Θεραπευτηρίου αναβαθμίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Λάτση και μετονομάστηκε σε Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος».

Δεν λειτούργησε, όμως, ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει ο κ. Καταραχιάς, για να σημειώσει:

“Το κτίριο αυτό, που παραμένει κλειστό, το στερούνται οι καρκινοπαθείς. Οι ασθενείς υπομένουν μεγάλες αναμονές για έλεγχο και εξετάσεις”.
Βιοψίες
Το παθολογοανατομικό εργαστήριο, στο οποίο πραγματοποιούνται οι βιοψίες, είναι υποβαθμισμένο, με τα υλικά διάσπαρτα στον χώρο του υπογείου και χωρίς προσωπικό.

Ειδικευόμενοι γιατροί δεν δέχονται να απασχοληθούν στο νοσοκομείο, ενώ το κυτταρολογικό τμήμα λειτουργεί με μία παρασκευάστρια.

Μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων καταφεύγει στο νοσοκομείο για θεραπεία. Η γραφειοκρατία που απαιτείται για να νοσηλευτούν είναι τεράστια.

Πρέπει να προσκομίσουν συνολικά 14 έγγραφα και στη συνέχεια να περάσουν από τριμελή επιτροπή.

Πηγή:iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.