Translate

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εκπαιδευμένοι σκύλοι μυρίζουν τον καρκίνο του προστάτη



Με τη βοήθεια του ''καλύτερου φίλου του ανθρώπου'', μια νέα μέθοδος εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη μπορεί να έρθει στο προσκήνιο.

Νέα έρευνα Ιταλών ερευνητών, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Urological Association, στο Ορλάντο, ανακάλυψε ότι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίζουν τον καρκίνο του προστάτη σε δείγματα ούρων με ακρίβεια 98%.

Η ισχυρή αίσθηση όσφρησης του σκύλου τον καθιστά ελκυστικό στον ιατρικό κόσμο.

Η ερευνητική ομάδα θέλησε να διαπιστώσει αν 2 εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίσουν οργανικές πτητικές ενώσεις συγκεκριμένες για τον καρκίνο του προστάτη, στα δείγματα ούρων 677 συμμετεχόντων. Από αυτούς, 320 είχαν καρκίνο προστάτη που κυμαινόταν από χαμηλού κινδύνου ως μεταστατικό και 357 ήταν υγιείς και αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίζουν τις ουσίες που είναι συγκεκριμένες για τον καρκίνο του προστάτη, στα δείγματα ούρων με συνδυαστική ακρίβεια 98%.

Ο Dr. Brian Stork, του West Shore Urology, στο Muskegon και το Grand Haven, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάλυση των πτητικών οργανικών ενώσεις στα ούρα αποτελεί υποσχόμενη προσέγγιση για τον εντοπισμό του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.