Translate

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

" Είμαι μάγκας και βρίσκω ασφαλιστικές με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα" !!!


 

Κάποτε, τι κάποτε, μέχρι πριν 1 μήνα, τα ασφαλιστικά γραφεία έλεγαν ότι μπορείς να καθυστερήσεις την πληρωμή των ασφαλίστρων ένα μήνα. Όταν ο πελάτης έλεγε "ξέρεις, χρήματα θα έχω σε 2 περίπου μήνες", τότε ο ασφαλιστής του έλεγε ότι "μη σε νοιάζει θα στο κρατήσω εγώ". Ικανοποιημένος ο ασφαλισμένος, έφευγε και γύριζε σε 2 μήνες και πλήρωνε το ασφαλιστήριο του, λέγοντας, μάλιστα, ότι "ο δικός μου ασφαλιστής είναι μάγκας και μου κρατάει 2 μήνες το ασφαλιστήριο και πληρώνω όποτε θέλω" !!! Αν όμως ο ασφαλισμένος μέσα στο διάστημα αυτών των 2 μηνών έβρισκε μια άλλη ασφαλιστική που είχε 10 € λιγότερα ασφάλιστρα, τότε ασφάλιζε το αυτοκίνητο του στην "φτηνή" ασφαλιστική, πάλι ικανοποιημένος λέγοντας ότι "εγώ είμαι μάγκας και βρίσκω ασφαλιστές με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα" !!! Ο προηγούμενος ασφαλιστής όμως που του κράταγε το συμβόλαιό του για 2 μήνες, όταν του τηλεφωνούσε ότι πέρασαν οι 2 μήνες και δεν μπορεί να τα κρατήσει άλλο, έτρωγε ένα τεράστιο ΟΧΙ και τα ασφάλιστρα τα "έτρωγε στη μάπα" !!!
Αυτή ήταν εν ολίγοις η κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά, με τους πράκτορες, κυρίως, να βρίσκονται μονίμως χρεωμένοι με κάποια χρήματα, αφού ακολουθούσαν τέτοιου είδους τακτικές. Από την άλλη μεριά οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούσαν τα ασφάλιστρα και είχε δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος που τελειωμός δεν φαινόταν στον ορίζοντα.


Τώρα όμως τι ; ;
Τώρα έρχεται η Τράπεζα της Ελλάδος, η εποπτεύουσα αρχή των Ασφαλιστικών Εταιριών, και λέει, ΤΕΡΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ! Δηλαδή τι κάνουμε τώρα; Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Αν για παράδειγμα το συμβόλαιό σας λήγει σήμερα 21/5/2014, πρέπει να ξέρετε ότι το συμβόλαιο λήγει σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Αν μέχρι τις 12 το μεσημέρι δεν το έχετε πληρώσει, στις 12.01 θεωρείστε ανασφάλιστος !!! Όταν λέμε στις 12.01 όχι να πάτε τα χρήματα (ασφάλιστρα) στον ασφαλιστή, αλλά να έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα στο λογαριασμό της εταιρίας που συνεργάζεστε. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε πλέον να καταβάλετε τα ασφάλιστρα στον Ασφαλιστή σας, αυτό πλέον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ !


Τις ειδοποιήσεις φυσιολογικά πρέπει να τις παίρνετε αρκετά νωρίς από τις Ασφαλιστικές, αλλά και αν δεν τις πάρετε, τότε πρέπει να ξέρετε ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ενδιαφέρεστε εσείς μόνοι σας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ασφαλιστής σας πρέπει να αδιαφορεί. Πρέπει να έχετε το νου σας αφού μπορείτε από λεπτό σε λεπτό να βρεθείτε ανασφάλιστοι με όποιες συνέπειες μπορείτε να υποστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.