Translate

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Έξι οικογενειακές αποφάσεις για τη νέα χρονιά

Λίγες μέρες πριν από το τέλος του χρόνου και οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τον απολογισμό τους σε προσωπικό επίπεδο και παίρνουν τις αποφάσεις τους για την καινούργια χρονιά.

Τι θα λέγατε, όμως, αν αντί για ατομικές αποφάσεις, σκεφτείτε και πάρετε αποφάσεις για ολόκληρη την οικογένεια;

Ας δούμε τις έξι πιο σημαντικές οικογενειακές αποφάσεις για το 2014:
Να τρώτε πιο υγιεινά: 
 Από το καθημερινό κολατσιό που ετοιμάζετε για το σχολείο μέχρι τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, θέστε ως στόχο να υιοθετήσετε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες για εσάς και για τα παιδιά σας.
Να αθληθείτε:
Διδάξτε στα παιδιά σας την αγάπη για την άσκηση και τον αθλητισμό και προσπαθήστε να κάνετε μαζί τους δραστηριότητες, όπως να παίζετε μπάλα ή να κάνετε ποδήλατο.
Να διαβάζετε βιβλία:
Προσπαθήστε να διαβάζετε καθημερινά τουλάχιστον για 15 λεπτά στα παιδιά σας και ενθαρρύνετε τα από μικρή ηλικία να αγαπήσουν τα βιβλία και το διάβασμα.
Να διατηρήσετε μια ρουτίνα:
Τα παιδιά χρειάζονται ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητα τους, καθώς έτσι νιώθουν ασφάλεια και οργανώνονται καλύτερα. Προσπαθήστε να φτιάξετε και να διατηρήσετε μια καθημερινή ρουτίνα, που θα κάνει τις μέρες σας ευκολότερες από το πρωινό ξύπνημα έως τον βραδινό ύπνο.
Να μειώσετε την screen time:
 Σκεφτείτε πόσο χρόνο ξοδεύουν τα παιδιά σας καθημερινά μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστή, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ) και θέστε αυστηρά όρια, που τα παιδιά θα τηρούν.
Να περνάτε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί:
 Ίσως αυτή είναι και η πιο σημαντική απόφαση, αφού ο χρόνος, που αφιερώνετε στα παιδιά σας και οι δραστηριότητες που κάνετε μαζί σαν οικογένεια είναι ό,τι σπουδαιότερο μπορείτε να τους προσφέρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.