Translate

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πιάστηκε το κύκλωμα απάτης που εξαπάτησε 10.000 πολίτες

 
3,5 εκατ. ευρώ «έφαγε» το κύκλωμα. Αναζητούνται συνεργοί

Αποκαλύφθηκε το κύκλωμα απάτης που λυμαίνεται την ασφαλιστική αγορά και ξεκίνησαν συλλήψεις μεταξύ των οποίων βρίσκεται κατά τις πληροφορίες και ο εγκέφαλος.

Κατά τις καταγγελίες αρμοδίων που είχαν γίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος από τον Απρίλιο τα πλαστά συμβόλαια έφεραν την επωνυμία κάποιας εταιρείας που τα προωθούσε στην ελληνική αγορά. Τα συμβόλαια όμως είχαν δήθεν συναφθεί με άλλη υπαρκτή μεγάλη βουλγάρικη εταιρεία τη Lev Ins, χωρίς όμως αυτό να το γνωρίζει η εταιρεία της Βουλγαρίας, η οποία και είχε δηλώσει σε ερώτημαπου της υποβλήθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή επρόκειτο περί καθαρής απάτης είχαν καταγγείλει εκπρόσωποι της αγοράς που είχαν αναζητήσει βοήθεια από την εποπτική αρχή.

Ωστόσο από τον Απρίλιο που είχε γίνει η καταγγελία έως και σήμερα τα πλαστά συμβόλαια προωθούνταν στην αγορά. Όσοι τα αγόραζαν δεν ήταν ασφαλισμένοι ενώ αν τους σταματούσε έλεγχος στον δρόμο τότε φαινόταν ότι δεν υπήρχε ασφάλιση. Παρά το τραγικό της υπόθεσης και το ακατάληπτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα η παραγωγή συμβολαίων μαϊμού με αποτέλεσμα περισσότεροι από 10 χιλιάδες καταναλωτές να έχουν πέσει θύματα και τα παράνομα ασφάλιστρα που έχουν εισπραχθεί να κυμαίνονται από 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ κατά υπολογισμούς εκπροσώπων της αγοράς.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας είχε κάνει παραστάσεις στην εποπτική αρχή επισημαίνοντας όχι μόνο την απατεωνιά αλλά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ανενόχλητα έπληττε την αγορά τις υγιείς εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.