Translate

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Θα ακυρώνονται τα συμβόλαια που δεν θα προπληρώνονται

 

Συναγερμός επικρατεί στην ασφαλιστική αγορά και κύρια στο χώρο των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση καθώς από την 1/1/2014 σύμφωνα με νέους ρυθμιστικούς κανόνες που επιβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος οι ασφαλισμένοι πρέπει να προπληρώνουν τα ασφάλιστρα.
Οι δε διαμεσολαβούντες ασφαλιστές θα πρέπει να αποδίδουν τα ασφάλιστρα αυτά εντός επτά ημερών στην ασφαλιστική εταιρία καθώς θα υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης του συμβολαίου.
Από την πλευρά των διαμεσολαβούντων αν και είχε ζητηθεί να υπάρξει μεταβατικό στάδιο για την προσαρμογή στο νέο σύστημα κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό και η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων θα είναι άμεση.
Από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιριών έχουν ενημερωθεί οι συνεργάτες τους με εγκυκλίους πως θα γίνεται με το νέο σύστημα πληρωμών, που ωστόσο από πληροφορίες της αγοράς φαίνεται πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.
Ετσι φέρεται να υπάρχουν εταιρίες που θα τηρούν απαρέγκλιτα την σχετική ρύθμιση της προπληρωμής και καταβολής των ασφαλίστρων εντός 7 ημερών , αλλά και άλλες που δίνουν προθεσμία και ενός μήνα.
Το ζήτημα αυτό προκαλεί ερωτηματικά και σύμφωνα με την ιστοσελίδα των διαμεσολαβούντων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών καθώς επισημαίνουν ότι τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Για το θέμα αυτό αύριο Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ Γ. Χατζηθεοδοσίου θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΙΑ ( της Τράπεζας της Ελλάδος) κ Σ. Ζάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.