Translate

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Έληξε η προθεσμία της αξιολόγησης στο ΕΣΥ! Τι λένε οι εργαζόμενοι

Αποτέλεσμα εικόνας για αξιολογηση σε νοσοκομεια





«Όχι» στην αξιολόγηση φαίνεται ότι λένε οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.


Όπως ισχυρίζεται το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΣΥ «50.000 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

«Η αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» προσθέτουν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων «εκβιάζονται οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ Αξιολογητές να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης των Απεργών Υπαλλήλων και τα δικά τους. Εάν δεν το πράξουν χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις κρίσεις για την επιλογή Προϊσταμένων όποτε αυτές γίνουν.»

Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται για «ποια αξιοκρατική Αξιολόγηση μιλάμε όταν οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων είναι όλοι με ανάθεση και όχι με κρίση ευάλωτοι σε παρεμβάσεις από τις Διοικήσεις, τα κόμματα και την κυβέρνηση;»

Βάση στοιχείων της ΠΟΕΔΗΝ από τους 2.100 Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων που διαθέτουν τα Νοσοκομεία της Χώρας καρατομήθηκαν 800 παρότι είναι σε νόμιμη παράταση μετά από επιλογή από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης. Η θητεία με βάση το νόμο παρατείνεται έως την επιλογή νέων.

Αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε συνθήκες «εργασιακής εξουθένωσης Πώς, λοιπόν, με αυτές τις συνθήκες οι υπάλληλοι να εμπιστευτούν ότι θα τύχουν αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης;».

Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.