Translate

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

"Όλοι μαζί τραγουδάμε για τον Χριστόφορο": Συναυλία ενίσχυσης της θεραπείας του 5χρονου που έχει όγκο στον εγκέφαλο (3/11)








Ο 5χρονος Χριστόφορος διαγνώστηκε με γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, έναν από τους σπανιότερους παιδικούς όγκους του εγκεφάλου. Το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακολουθεί μια πρωτοποριακή θεραπεία για το DIPG, σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού (Institutode Oncología Intervencionista). Μία θεραπεία (ενδοαρτηριακός χημειοεμβολισμός σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία) με πολύ καλά και ελπιδοφόρα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Εδώ και αρκετό διάστημα, η οικογένεια του έχει απευθύνει έκκληση οικονομικής βοήθειας ούτως ώστε το παιδί να μπορέσει να συνεχίσει τις θεραπείες του. Η αρχική κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή, και η βοήθεια του κόσμου ανέλπιστη. Ομως, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι την πλήρη ίαση του μικρού Χριστόφορου.




Τα νεότερα δεδομένα για την πορεία της υγείας του Χριστόφορου

«Αυτή τη στιγμή ο Χριστόφορος ολοκλήρωσε την 5η θεραπεία του και μέχρι τώρα δείχνει να ανταποκρίνεται πολύ καλά, αφού ο όγκος έχει σταματήσει να μεγαλώνει (η συνήθης πορεία είναι ο διπλασιασμός του όγκου ανά δύο μήνες με πολύ δυσάρεστα επακόλουθα) και έχουν παρουσιαστεί πολλαπλά σημεία νέκρωσής του κάτι που είναι και η βασικός στόχος της θεραπείας» μεταφέρει η οικογένεια του μικρού παιδιού που παλεύει για τη ζωή του.

«Επίσης βελτιώνεται σταδιακά η κινητικότητα τόσο του ποδιού όσο και του χεριού του, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια. Ο δρόμος είναι μακρύς με αρκετές και επίπονες θεραπείες αλλά έχουμε την πίστη ότι θα βγει νικητής. Ο Χριστόφορος είναι ένα παιδί με πείσμα να γίνει καλά, και συνεργάζεται άψογα τόσο με τους γιατρούς όσο και με τους φυσικοθεραπευτές».

«Παρά την ικανοποιητική πορεία και την αισιοδοξία για τη συνέχεια, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πετύχει κάτι οριστικό ακόμα, εξαιτίας της επιθετικότητας της νόσου και της μη χειρουργικής αντιμετώπισής της» τονίζουν ωστόσο οι γονείς του, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος & Αναστασία Βασκούδη.

Χρειάζεται ακόμα μεγάλος αγώνας για τον μικρό Χριστόφορο, ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσει τις πολύτιμες αυτές θεραπείες του. Η αρχική εκτίμηση για το ποσό που θα απαιτηθεί για τη θεραπεία του 5χρονου αγοριού ήταν 350.000, ωστόσο στην πορεία θα χρειαστεί νέος κύκλος θεραπειών. Η προσπάθεια είναι μεγάλη, και υπολείπεται ένα ποσό για να πιαστεί ο πρώτος στόχος.



Όλοι μαζί τραγουδάμε για τον 5χρονο Χριστόφορο

Σε μια μοναδική μουσική βραδιά την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Passport Κεραμεικός, 20 και πλέον διάσημοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας και όλοι μαζί στηρίζουμε τον αγώνα του μικρού Χριστόφορου στο Μεξικό ενάντια στον παιδικό καρκίνο εγκεφάλου. (όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν μέσω του Φάρου Ζωής για τις θεραπείες του Χριστόφορου).

Εισιτήρια: 8 ευρώ

Passport Κεραμεικός

Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος,
Κεραμεικός

Πηγή:infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.