Translate

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Νοσηλευτές για Δαφνί: Είναι έγκλημα με ονοματεπώνυμο! Ποιους κατηγορούν


Νοσηλευτές για Δαφνί: Είναι έγκλημα με ονοματεπώνυμο! Ποιους κατηγορούν



Σκληρές βολές εναντίον όλων των υπουργών Υγείας εξαπολύουν οι νοσηλευτές με αφορμή τους τραγικούς θανάτους στο Δαφνί.



Ειδικότερα η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), μιλά για έγκλημα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί που έχει ηθικούς αυτουργούς με ονοματεπώνυμο.
Υπογραμμίζει ότι είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες από πέρυσι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ουδείς υπουργός Υγείας ενδιαφέρθηκε.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο το ΨΝΑ μετατρέπεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή της επικαιρότητας, και καταδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια της Ελληνικής Πολιτείας να ανταποκριθεί στη Συνταγματική της υποχρέωση ως εγγυητής της ασφάλειας των Πολιτών σε ότι αφορά τη διαδικασία παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Παρά τις εκκλήσεις της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας των τελευταίων ετών για προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τις προειδοποιήσεις για τη λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με επισφαλείς συνθήκες και επικίνδυνες αναλογίες Νοσηλευτών – νοσηλευομένων, όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί Υγείας που θήτευσαν στα χρόνια των μνημονίων επέλεξαν την επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση του προβλήματος, και φέρουν ακέραια την πολιτική – τουλάχιστον – ευθύνη για το σημερινό αποτέλεσμα» σημειώνουν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών.

Εξηγούν ακόμη ότι μόλις τον προηγούμενο Μάη, η Ομοσπονδία προχώρησε σε επίσημη καταγγελία αναφορικά με την αντιμετώπιση των συναδέλφων τους Νοσηλευτών που προσλήφθηκαν στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με το πρόγραμμα ΨΥΧΑΡΓΩΣ, χωρίς να έχει λάβει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση, και παρά το γεγονός ότι η καταγγελία απασχόλησε τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Γι αυτό και η Ομοσπονδία δηλώνει ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διέταξε ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού στο Δαφνί, και θα σταθεί «αρωγός στους συναδέλφους που είχαν την ατυχία να εκτελούν βάρδια και να εμπλακούν σ’αυτό, με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί απαραίτητο».


 Λαυρέντης Νεκτάριος
Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.