Translate

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

To Σεπτέμβριο τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα


CAR_FINE

Νέες υποσχέσεις έλαβε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από το υπουργείο Οικονομικών ότι το Σεπτέμβριο, τελικά, θα αρχίσει η αποστολή ειδοποιητηρίων από την αρμόδια γενική γραμματεία προς τους ανασφάλιστους οδηγούς προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αλλά και να καταβάλλουν το παράβολο των 250 ευρώ που προβλέπει ο νόμος ως ποινή.


Ήδη πέρασαν 18 μήνες από τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου, δίχως στο μεταξύ το υπουργείο να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα, με αποτέλεσμα, τόσο η ασφαλιστική αγορά, όσο και το κράτος να στερούνται έσοδα, σε μια περίοδο που λόγω της κρίσης η ρευστότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες περίπου 600.000 ανασφάλιστων οχημάτων να καταβάλλουν στις εφορίες το παράβολο των 250 ευρώ, αλλά και να ασφαλιστούν, ενώ η τροχαία έχει τους τελευταίους μήνες εντείνει τους ελέγχους στους δρόμους για τον εντοπισμό ανασφάλιστων ΙΧ αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ανώτατοι παράγοντες της αγοράς τονίζουν στο IW ότι, η μη ασφάλιση 600.000 οχημάτων στερεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες ετήσια έσοδα που υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ, αλλά και δεκάδες εκατ. ευρώ έσοδα από το δημόσιο ταμείο, λόγω μη καταβολής του ΦΠΑ, αλλά και των φόρων θα αναλογούσαν στα δυνητικά κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι, προ κρίσης τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούσαν σε αριθμό το 1 εκατ., ωστόσο όμως το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες τους δηλώνοντας αδυναμία συντήρησης των αυτοκινήτων τους, αλλά και καταβολής των τελών κυκλοφορίας, περιόρισε όχι μόνο το στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων, αλλά και τον αριθμό των ανασφάλιστων οδηγών.

Πηγή:insuranceworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.