Translate

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι πίνακες με τη δαπάνη εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ



 Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι πίνακες με τη δαπάνη εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ




Με την ίδια απόφαση, εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία καθορίζεται το όριο συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Με την απόφαση του κ. Βορίδη, κατανέμεται ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για διαγνωστικές εξετάσεις ανά νομό και ανά πάροχο σε όλη την χώρα.

Τα κριτήρια κατανομής είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό – ανάγκες και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την ίδια απόφαση εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός σχολίασε την Τρίτη ότι “...η εποχή των ανοιχτών, ανεξέλεγκτων προϋπολογισμών στην Υγεία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί”.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η εποχή που κάθε γιατρός, ανεξάρτητα από ειδικότητα, συνταγογραφούσε όσες εξετάσεις ήθελε σε όσους ασθενείς επιθυμούσε και μάλιστα σε αριθμούς ιλιγγιώδεις, πρέπει να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν:

“Η πρακτική αυτή οδήγησε σε τεράστια ελλείμματα τους κλάδους υγείας των Ταμείων, αλλά και του ΕΟΠΥΥ στην συνέχεια, μετά την ενοποίηση τους”.
Ανάγκες

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις διασφαλίζουν την επάρκεια των αναγκών των ασφαλισμένων, την τήρηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού και την όσο γίνεται δικαιότερη κατανομή στους παρόχους:

“Σήμερα, εισάγουμε κατευθυντήριες οδηγίες, αναδρομικό κλινικό έλεγχο, κατανομή πλαφόν ανά νομό και ανά πάροχο και όπου απαιτείται εκπτώσεις (rebate) και επιστροφή (clawback) έτσι ώστε να τηρηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

Αύριο, εγκαθιστούμε διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, κλινικό έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και κλειστούς προϋπολογισμούς χωρίς rebate και clawback”.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Πηγή:iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.